ANGİKAD, kadın girişimciler için toplantı gerçekleştirdi

Girişimci İş Kadınları Derneği’nin (ANGİKAD) İçişleri Bakanlığı ve çeşitli sivil toplum kuruluşları iş birliğiyle başlattığı “Girişimcilik Yolu Dönüşüm: Kadın Girişimcilerle Yeniden Başla” projesinin tanıtım toplantısı yapıldı.

ANGİKAD, kadın girişimciler için toplantı gerçekleştirdi
Yayınlama: 07.03.2024
3
A+
A-

ANGİKAD’ın, sadece kadın girişimcileri desteklemekle kalmayıp aynı zamanda kadın hakları, iş dünyasındaki eşitlik ve hukuki adalet konularında da çağdaş çalışmalar gerçekleştirdiğini ifade eden Ankara Ticaret Odası Başkan Yardımcısı, Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, bu durumun kent için umut verici bir gelişme olduğunu söyledi.

Dünyadaki Kadın, İş ve Hukuk Endeksi verilerini paylaşan ve endeks değeri yüksek olan ülkelerin gelişmişlik düzeylerinin kadın katılımı ile doğru orantılı olduğunu vurgulayan Yılmaz, kadınların işgücüne ve yatırıma katılım oranının ekonomik kalkınma sürecine önemli katkılar sağladığını kaydetti. Türkiye, son yıllarda kadın girişimciliği konusunda önemli adımlar atıldığını vurgulayan Yılmaz, söyle konuştu:

“Ancak, hala yapılacak çok iş bulunmaktadır. Türkiye'nin girişimcilik ekosistemi güçlendirilmeli, kadın girişimcilere yönelik destek programları genişletilmeli ve eşitsizlikle mücadele edilmelidir. Sivil toplum olarak kadın girişimciliğini artırma ve destekleme konularında erişilebilir hedefler koyabiliriz. Sivil toplum kuruluşları, kadınlara özel girişimcilik eğitimleri ve mentorluk programları düzenleyerek yeni başlayanlara rehberlik edebilir. Bu programlar, iş stratejilerini geliştirmek, pazarlama becerilerini artırmak ve finansal yönetim konularında destek sağlamak amacıyla tasarlanabilir. Birleşik Krallık ve ABD örneklerinde, girişimcilerin projelerini daha etkili tanıtabilmeleri için iletişim ve pazarlama eğitimleri ile desteklendiği projeler var.  Sivil toplum kuruluşları, start-uplara iş dünyasındaki bağlantıları ve ağları genişletme fırsatları sunabilir.”

ANGİKAD, kadın girişimciler için toplantı gerçekleştirdi

Türkiye'nin bu alandaki potansiyeli, benzer başarılı projelerle daha da artırılabileceğine dikkat çeken Yılmaz, kadın haklarının genişlemesinin ortak itici gücünün bir ülkenin siyasi sisteminin evrimi olduğunu söyledi. Yılmaz, sözlerini şöyle sonlandırdı:

“Toplumsal düzene aktif olarak meydan okuyan ve eylemi harekete geçiren bir sivil toplum bu evrimin kıvılcımıdır. İki sivil toplum kuruluşu olarak, kadın girişimciliği adına yürütülen değerli çalışmaları desteklemek ve iş birliği yapmak amacıyla iki öneri sunabiliriz: Kadın Girişimciler İçin Mentorluk Programları: Ankara'da, kadın girişimcilerin yeteneklerini geliştirmek amacıyla mentorluk programları düzenlenebilir. Ankara Kent Konseyi olarak, bu mentorluk programlarına koordinasyon desteği verebilir (mentor – danışan eşleşmeleri için uzman veya danışan adaylar toplayabilir) uzman desteği vererek, kadın girişimcilerin iş dünyasında daha güçlü bir konuma gelmelerine katkı sağlayabiliriz.”


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.