Stockholm, 20 Mayıs (Hibya) – Cell dergisinde yayınlanan yeni bir çalışma, kontrolsüz kan şekeri ve kötü beslenme ile kanser riskini birbirine bağlayan yeni bir mekanizmayı ortaya çıkardı.
Singapur Ulusal Üniversitesi, Singapur Kanser Bilimi Enstitüsü'nde gerçekleştirilen ve Profesör Ashok Venkitaraman ile Dr. Li Ren Kong tarafından yönetilen araştırma, vücut şekeri parçaladığında açığa çıkan bir kimyasalın, tümör oluşumunu engelleyen bir geni de baskıladığını ortaya koydu.
Bu keşif, kişinin beslenme alışkanlıklarının kansere yakalanma riskini nasıl etkileyebileceğine dair değerli bilgiler sunmakta ve gıda seçimleriyle bu riskin nasıl tersine çevrilebileceğini anlamak için açık bir yol çizmekte.
Daha önce, kötü huylu tümörlerin oluşabilmesi için kanseri önleyen genlerin kalıcı olarak devre dışı bırakılması gerektiğine inanılıyordu. Ancak bu yeni keşif, vücut glikozu parçaladığında salınan metilglioksal (MGO) adlı bir kimyasalın kansere karşı koruyucu mekanizmaları geçici olarak kapatabileceğini gösteriyor.
SANAYİ HABER AJANSI
SAVUNMA GAZETESİ