Avrupa hisse senetleri kayıplarını azalttı, Asya-Pasifik piyasaları yükseldi

İstanbul, 28 Haziran (Hibya) – Avrupa hisse senetleri, yatırımcıların ABD ve Euro bölgesinden gelen önemli enflasyon verilerini sindirmesiyle Cuma günü öğleden sonra kayıplarını azalttı. Asya-Pasifik piyasaları, yatırımcıların Japonya’dan gelen önemli ekonomik verileri değerlendirmesiyle Cuma günü yükseldi.

Avrupa hisse senetleri kayıplarını azalttı, Asya-Pasifik piyasaları yükseldi
Yayınlama: 28.06.2024
3
A+
A-

Pan-Avrupa Stoxx 600, Londra saatiyle 15:45'te sadece yüzde 0,02 düştü, hatta art arda üç seans düşüşün ve kırmızıda bir sabahın ardından düz çizginin üzerine çıktı.

Wall Street'te hisse senetleri, Federal Rezerv'in tercih ettiği enflasyon göstergesi olan kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksinin üç yıldan uzun bir sürenin en düşük yıllık oranına yavaşlamasının ardından hafifçe yükseldi. Manşet ve çekirdek değerler yıllık bazda yüzde 2,6 artarak beklentilere paralel gerçekleşti.

Insee istatistik kurumu, Fransa'da tüketici fiyatlarındaki yıllık artışın, Mayıs'taki yüzde 2,6'ya karşılık,  Haziran'da yüzde 2,5 olduğunu gösterdi. İspanyol enflasyonu da Haziran ayında yıllık bazda bir önceki aya göre yüzde 3,8'den yüzde 3,5'e geriledi. İtalyan enflasyonu Haziran 2023'e göre yüzde 0,8 yükseldi.

Ulusal İstatistik Ofisi'nin revize edilmiş rakamlarına göre Birleşik Krallık ekonomisi yılın ilk üç ayında yüzde 0,7 ile başlangıçta tahmin edilenden daha fazla büyüdü.

LSEG verilerine göre, Japon yeni verinin açıklanmasının ardından 38 yılın en düşük seviyesine gerileyerek 1986'dan bu yana ilk kez dolar karşısında 161 seviyesini aştı ve 161,27 düzeyine  ulaştı.

Wall Street'te hisse senetleri, kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksinin üç yıldan uzun bir sürenin en düşük yıllık oranına yavaşlamasının ardından hafifçe yükseldi. Manşet ve çekirdek göstergelerin her ikisi de yıllık bazda yüzde 2,6 yükseldi.
 


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.