Avrupa piyasaları İngiltere Merkez Bankası’nın faiz kararı öncesi karışık açılışa yöneldi

İstanbul, 20 Haziran (Hibya) – Avrupa hisse senetlerinin Perşembe günü karışık bir seyirle açılması beklenirken, Birleşik Krallık yatırımcıları İngiltere Merkez Bankası’nın politika faizi kararını değerlendirecek.

Avrupa piyasaları İngiltere Merkez Bankası’nın faiz kararı öncesi karışık açılışa yöneldi
Yayınlama: 20.06.2024
3
A+
A-

Analistlere göre, İngiltere'nin FTSE endeksinin 16 puan artışla 8.212, Almanya'nın DAX endeksinin 21 puan artışla 18.087, Fransa'nın CAC 40 endeksinin 3 puan artışla 7.568 ve İtalya'nın FTSE MIB endeksinin 10 puan artışla 33.192 düzeyinden açılması bekleniyor.

Perşembe günü, Birleşik Krallık tüccarları İngiltere Merkez Bankası'nın faiz kararına odaklanacak. Ancak, merkez bankasının faiz oranlarını 16 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5,25'te sabit tutması beklenirken, çoğu ekonomist ülkenin 4 Temmuz'daki seçimlerinden sonra Ağustos ayında bir indirim yapılacağını tahmin ediyor.

Çarşamba günü açıklanan veriler, Birleşik Krallık enflasyonunun Mayıs ayında yıllık yüzde 2,0 artarak BoE'nin enflasyon hedefini tam olarak tutturduğunu ortaya koydu ki, bu gelişme ülkenin ekonomik sağlığı üzerinde geniş kapsamlı etkilere sahip olabilir.

Asya-Pasifik piyasaları, yeni günde Çin'in bir ve beş yıllık kredi faiz oranlarını değiştirmemesi nedeniyle çoğunlukla düşük seyretti. Bu arada, Çarşamba günü, S&P 500'ün vadeli işlemleri, yatırımcıların göstergenin en son rekor seviyesine ekleme yapmasını beklerken hafifçe değişti.

Bölgenin ekonomik duyarlılığına ışık tutabilecek ve piyasayı potansiyel olarak etkileyebilecek önemli bir ekonomik gösterge olan Haziran ayı için Euro bölgesinden flaş tüketici güveni rakamları açıklanacak.

 


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.