Avrupa piyasalarında karışık açılış bekleniyor, ECB’nin bu hafta faiz düşürmesi bekleniyor

İstanbul, 4 Haziran (Hibya) – Avrupa piyasaları, son birkaç gündeki olumlu ivmenin azalmasıyla Salı günü karışık bir açılmaları, Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) Perşembe günü faiz düşürmesi bekleniyor.

Avrupa piyasalarında karışık açılış bekleniyor, ECB’nin bu hafta faiz düşürmesi bekleniyor
Yayınlama: 04.06.2024
1
A+
A-

İngiltere'nin FTSE 100 endeksinin değişmeyerek 8.264, Almanya'nın DAX endeksinin 30 puan düşüşle 18.577, Fransa'nın CAC endeksinin 10 puan düşüşle 7.989 ve İtalya'nın FTSE MIB endeksinin 2 puan artışla 34.725 seviyesinden açılması bekleniyor.

Bölgesel piyasalar, yatırımcıların ECB'nin bu hafta içinde açıklayacağı son faiz kararını beklemeleriyle birlikte geçen haftaki yükselişini genişleterek Pazartesi gününe yükselişle başladı.

Politika yapıcıların Perşembe günü bir araya geleceği ECB'nin 2019'dan bu yana ilk kez faiz oranlarını düşürmesi bekleniyor. Yine de yatırımcılar, Cuma günü açıklanan ve beklenenden biraz daha yüksek çıkan Euro bölgesi enflasyonunun bankanın gelecek kararını etkileyip etkilemeyeceğini yakından izleyecek.

Veri cephesinde ise Almanya, Mayıs ayına ilişkin son işsizlik rakamlarını Salı günü açıklayacak.

Salı günü Asya-Pasifik bölgesinde gece boyunca Hindistan hisse senetleri, ülkenin 2024 genel seçimleri için oy sayımına başlamasıyla birlikte bölgesel piyasaların düşmesine neden oldu.

Dünyanın en kalabalık ülkesi yerel saatle sabah 8'de oy sayımına başlarken, sandık çıkış anketlerine göre Başbakan Narendra Modi'nin üst üste nadir görülen bir üçüncü dönem kazanacağı öngörülüyor.

ABD hisse senedi vadeli işlemleri Pazartesi akşamı Wall Street'in aya düzensiz bir başlangıç yapmasının ardından ayağa kalkmaya çalışmasıyla biraz değişti.
 


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.