Avrupa piyasalarının haftaya karışık düzeylerde başlaması bekleniyor

İstanbul, 24 Haziran (Hibya) – Avrupa hisse senetlerinin yeni işlem haftasına karışık bir seyirle başlaması bekleniyor.

Avrupa piyasalarının haftaya karışık düzeylerde başlaması bekleniyor
Yayınlama: 24.06.2024
7
A+
A-

Buna göre, yeni başlayan hafta içinde İsveç ve Türkiye merkez bankalarından para politikası kararları gelirken, Salı günü İspanya'dan ve Cuma günü İtalya'dan gayrisafi yurtiçi hasıla verileri de dahil olmak üzere veri açıklamalarına dikkat edilecek.

Analistlerin öngörülerine göre, İngiltere'de FTSE endeksi 23 puan düşüşle 8.213, Almanya'da DAX endeksi 17 puan düşüşle 18.160, Fransa'da CAC 40 endeksi 32 puan düşüşle 7.602 ve İtalya'da FTSE MIB endeksi 69 puan artışla 33.511 düzeylerinden açılacak.

Avrupa piyasaları geçen hafta, yatırımcıların İsviçre Merkez Bankası'nın faiz indirimi ve İngiltere Merkez Bankası'nın faiz oranlarını sabit tutması gibi bir dizi merkez bankası kararını ve veri açıklamasını değerlendirmesiyle dalgalı bir ticaret haftası yaşadı.

Asya-Pasifik piyasaları, yatırımcıların bu hafta Avustralya ve Japonya'dan gelecek enflasyon verilerini beklemesi nedeniyle çoğunlukla düştü. ABD hisse senedi vadeli işlemleri Pazar günü gecelik işlemlerde yatay seyrederken, piyasa Haziran ayının son haftasına ve 2024'ün ilk yarısına rekor seviyelere yakın girmeye hazırlanıyor.
 


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.