Avrupa piyasalarının olumsuz havanın yatışmasının ardından yükselişle açılması bekleniyor

İstanbul, 3 Temmuz (Hibya) – Avrupa hisse senetleri, bir önceki işlem seansında gözlemlenen olumsuz eğilimin tersine dönmesiyle Çarşamba günü “umut verici bir başlangıç” yapması bekleniyor.

Avrupa piyasalarının olumsuz havanın yatışmasının ardından yükselişle açılması bekleniyor
Yayınlama: 03.07.2024
3
A+
A-

Buna göre, İngiltere'nin FTSE endeksinin 8.151'den önemli ölçüde yüksek açılması, Almanya'nın DAX endeksinin 58 puan artışla 18.210'a yükselmesi, Fransa'nın CAC 40 endeksinin 34 puan artışla 7.567'ye çıkması ve İtalya'nın FTSE MIB endeksinin 188 puan artışla 33.832'ye yükselmesi bekleniyor.

Bölgesel piyasalar, Euro Bölgesi'nde manşet enflasyonun Haziran ayında yüzde 2,5'e gerilediğini gösteren son tüketici fiyatları verilerini hazmettikten sonra Salı gününü düşüşle kapattı.

Ancak, yakından izlenen çekirdek ve hizmet enflasyonu rakamları sırasıyla yüzde 2,9 ve yüzde 4,1 ile inatçı bir şekilde yüksek kalmaya devam etti. Çarşamba günü Avrupa'da önemli bir kazanç veya veri açıklaması yok.

Asya-Pasifik piyasaları, ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell'ın enflasyonu dizginleme konusunda ilerleme kaydedildiğini belirtmesinin ardından gece boyunca çoğunlukla yükseldi. Yatırımcılar ayrıca bölgeden gelen bir dizi veriyi de değerlendirdi. ABD hisse senedi vadeli işlemleri Salı gecesi yatay çizgiye yakın işlem gördü.

ABD'de bir gecede Dow Jones Endüstriyel Ortalaması yüzde 0,41, S&P 500 yüzde 0,62 ve Nasdaq Composite yüzde 0,84 değer kazandı. Hem Nasdaq hem de S&P 500 rekor yüksek kapanışlara ulaştı.

Tesla hisseleri, Elon Musk'ın elektrikli araç şirketinin ikinci çeyrek için beklenen teslimatları aşmasının ardından S&P 500'ün yükselmesini destekledi.

 


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.