Bakan Bayraktar, Kore Milli Günü’ne katıldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Kore Milli Günü nedeniyle CSO Ada Ankara’da düzenlenen törene katıldı.

Bakan Bayraktar, Kore Milli Günü’ne katıldı
Yayınlama: 03.10.2024
1
A+
A-

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, Kore Milli Günü nedeniyle CSO Ada Ankara’da bir tören düzenlendi. Kore Cumhuriyeti Büyükelçisi Yeondoo Jeong’un ev sahipliğindeki törene Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar da katıldı.

Bakan Bayraktar, törende yaptığı konuşmada, Türk askerinin Kore Savaşı’na katıldığını anımsatarak “Birleşmiş Milletler’in çağrısı üzerine Kore’ye giden Türk askeri, dillere destan mücadelesi ile hem iki ülke hem de iki halk arasında kopması mümkün olmayan özel bir bağ oluşturmuştur.” dedi.

Bakan Bayraktar, Kore Milli Günü’ne katıldı

Bayraktar, Türkiye’nin enerji alanında uluslararası iş birliği imkanlarının geliştirilmesine büyük önem verdiğini vurgulayarak “Bu çerçevede, Kore Cumhuriyeti’yle başta yenilenebilir ve nükleer olmak üzere enerji alanındaki iş birliğinin somut ortaklıklara dönüşmesi temennimizdir. Bu yıl içerisinde yapmayı arzu ettiğimiz Karma Ekonomik Komisyon toplantısı, ekonomi ve enerji alanındaki ilişkileri bütüncül bir şekilde ele alma fırsatı oluşturacaktır.” ifadelerini kullandı.

Bakan Bayraktar, Kore Milli Günü’ne katıldı

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Kore Hükümetinin ve halkının gösterdiği dayanışmaya teşekkür eden Bayraktar, Kore Savaşı’nda şehit düşen Türk askerlerini rahmetle aldı ve Kore Cumhuriyeti’nin milli gününü tebrik etti.


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.