Bakan Bolat, Çekya Sanayi ve Ticaret Bakanı Síkela ile JETCO toplantısı gerçekleştirdi

Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, Türkiye-Çekya Ortak Ekonomik ve Ticaret Komitesi’nin (JETCO) ikinci toplantısını Çekya Sanayi ve Ticaret Bakanı Jozef Síkela ile gerçekleştirdi.

Bakan Bolat, Çekya Sanayi ve Ticaret Bakanı Síkela ile JETCO toplantısı gerçekleştirdi
Yayınlama: 21.05.2024
2
A+
A-

Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, Çekya Sanayi ve Ticaret Bakanı Jozef Síkela ile yaptığı Türkiye-Çekya Ortak Ekonomik ve Ticaret Komitesi'nin (JETCO) ikinci toplantısında ortak protokolü imzaladı.

Bolat, toplantıda ele alınan konuları şöyle açıkladı:

“Toplantıda ticaret, yatırımlar, müteahhitlik, enerji, gümrükler, lojistik, dijitalleşme ve yeşil ekonomi başta olmak üzere birçok alanda işbirliği imkanlarını ele aldık ve mevcut ekonomik ilişkilerimizin çok daha yukarılara çıkarılması için somut eylemler belirledik. Bu eylemlerin hayata geçirilmesi ile daha önce Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından tayin edilen 5 milyar dolarlık ticaret hacmini, 10 milyar dolara ulaştırmayı hedefliyoruz.”

Toplantı kapsamında imzalanan JETCO toplantısı protokolünü değerlendiren Bakan Bolat, Türkiye ve Çekya arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerine katkı sağlayacağını düşündüğünü ifade etti.


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.