Bakan Bolat: Türkiye ve Kamboçya arasındaki ticaret hacmi 238 milyon dolara ulaştı

Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, Kamboçya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Sok Chanda Sophea ve beraberindeki resmi heyet ile görüştü.

Bakan Bolat: Türkiye ve Kamboçya arasındaki ticaret hacmi 238 milyon dolara ulaştı
Yayınlama: 28.05.2024
3
A+
A-

Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, Kamboçya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Sok Chanda Sophea ve beraberindeki resmi heyet ile bakanlıkta gerçekleştirdiği görüşmede Türkiye ve Kamboçya arasındaki ticaret hacminin son on yılda üç katına çıkarak 2023 yılında 238 milyon dolara ulaşmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti.

İkili ticaret hacmini 1 milyar dolara çıkarma hedefine ulaşmak için kararlılıkla çalışmaya devam edeceklerini vurgulayan Bolat, “Kamboçya'nın hızla gelişen ekonomisi ve ASEAN üyesi olması, Türk şirketleri için büyük fırsatlar sunuyor. Tarım endüstrisi ve gıda işleme sektörlerindeki yatırım imkanları başta olmak üzere, yeşil enerji, mobilya, medikal cihazlar ve tekstil gibi alanlarda iş birliği potansiyelinin yüksek olduğunu görüyoruz” dedi.

Bakan Bolat, Kamboçya ile ortak çalışmaların devam edeceğini belirterek şunları söyledi:

“Bu bağlamda, Türk müteahhitlerin Kamboçya'nın altyapı projelerinde önemli katkılar sağlayabileceğini ve Türk Hava Yolları'nın İstanbul-Phnom Penh arasında doğrudan uçuş başlatmasının iki ülke arasındaki etkileşimi artıracağını umuyoruz.”


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.