Bakan Fidan: BM ve uluslararası toplum tarihi bir sınavdan geçiyor

Dışişleri bakanı Hakan Fidan, New York’ta BM 79. Genel Kurulu dolayısıyla düzenlenen Geleceğin Zirvesi’ne katıldı.

Bakan Fidan: BM ve uluslararası toplum tarihi bir sınavdan geçiyor
Yayınlama: 23.09.2024
2
A+
A-

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, New York’ta BM 79. Genel Kurulu marjında düzenlenen Geleceğin Zirvesi’nde yer aldı.

 

Bakan Fidan burada yaptığı konuşmada, BM’nin küresel sorunlara çözüm üretmekte yetersizliğine değinerek çaresizliğin yerine umudu, yoksulluğun yerine refahı, haksızlığın yerine adaleti, şiddetin yerine barışı hakim kılacak etkin bir yapıya ihtiyaç olduğunu vurguladı.

 

Birleşmiş Milletler (BM) ve uluslararası toplumun tarihi bir sınavdan geçtiğini belirten Bakan Fidan, “Krizlere çözüm üretme kapasitemiz azalmaktadır. Artan adaletsizlik ve dengesizlikler, aşırılıkların ve tehlikeli akımların güçlenmesine zemin hazırlamaktadır. Birleşmiş Milletler, insanlığa karşı artan tehditler karşısında gerekli liderliği sergileyememekte ve Genel Kurul'da ezici çoğunlukla kabul edilen kararlar, Güvenlik Konseyi engeli nedeniyle hayata geçirilememektedir.” ifadesini kullandı.

 

Dışişleri Bakanı Fidan konuşmasını şöyle sürdürdü:

 

“BM'nin karar alma süreçleri demokratikleştirilmeli ve uluslararası barış ile güvenliğin sınırlı sayıda ülkenin oluşturduğu imtiyazlı bir zümrenin keyfine bırakılmasından vazgeçilmelidir. Dijitalleşme ve yapay zeka gibi yeni teknolojilere uyum sağlama çabalarımızı artırmalıyız. “Gelecek Paktı”nın temel unsurlarından olan “Küresel Dijital Mutabakat”ın kabulüne büyük önem veriyoruz. Bugün toplanan Geleceğin Zirvesi’nin başarısı, çok taraflı sisteme olan güveni yeniden inşa etme kararlılığımızı teyit edecektir.”


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.