Bakan Kacır: Dünyanın en güçlü 313’üncü süper bilgisayarı ARF ülkemize hayırlı olsun

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, 35 bin dizüstü bilgisayara eşit bilgi işlem kapasitesiyle dünyanın en güçlü 313’üncü süper bilgisayarı ARF’nin hayırlı olmasını diledi.

Bakan Kacır: Dünyanın en güçlü 313’üncü süper bilgisayarı ARF ülkemize hayırlı olsun
Yayınlama: 29.06.2024
2
A+
A-

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, açılışını gerçekleştirdiği ARF bilgisayarını özel sektör, kamu kurumları ve akademinin çalışmalarına tahsis ettiklerini açıkladı.

ARF ile dijital ikizlerin oluşturulması, iklim değişiklikleri çalışmaları, yüksek doğruluklu aerodinamik tasarım ve doğrulama çalışmaları gibi büyük sistemlerin uzun süreli modellenmesi ve büyük yapay zeka modellerinin geliştirilmesinin mümkün olacağını belirten Kacır, şu ifadeleri kullandı:

“Savunma sanayiinden üretim sektörüne, ilaç tasarımından hastalıkların tespitine birçok stratejik alanda araştırmacılarımız ihtiyaç duydukları simülasyonları eş zamanlı olarak gerçekleştirebilecek. İnanıyorum ki bu altyapı, Ar-Ge’de, inovasyonda ve teknoloji girişimciliğinde altın çağını yaşayan ülkemizde bilimsel çalışmaları hızlandıracak, fikri mülkiyet kapasitemizde muazzam bir ilerlemeyi beraberinde getirecek.”


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.