Bakan Koca: Randevu sadakat oranında çok büyük bir iyileşme var

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Onaylı Randevu Dönemi’nin başlamasıyla birlikte randevu sadakat oranında çok büyük bir iyileşme olduğunu bildirdi.

Bakan Koca: Randevu sadakat oranında çok büyük bir iyileşme var
Yayınlama: 05.06.2024
2
A+
A-

Sağlık Bakanı Koca, Sağlık Vadisi ve Onaylı Randevu Dönemi’ne ilişkin açıklama yaptı.

Onaylı Randevu Dönemi’nin başlamasıyla birlikte randevu sadakat oranında çok büyük bir iyileşme olduğunu belirten Bakan Koca, gösterdikleri uyum için vatandaşlara teşekkür etti.

Bakan Koca, şu anda bir iki branş dışında istenilen tarihler yerine ileri tarihlerde randevu alabilme sorununun çözüldüğüne değinerek, “İstanbul en kritik il durumundaydı. Büyük gelişme kaydettik. Tetkiklerde kapasite kısıtı olan, özellikle görüntüleme konusunda sorun yaşanan yerler var. Onlar için de aldığımız tedbirler hayata geçtikçe rahatlama görüyoruz.” dedi.

Sağlık Vadisi konusundaki çalışmaların, kararnamenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanması ile başladığını ifade eden Bakan Koca, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı’nın şirket kurulumu için gerekli adımları attığını belirtti.

Bakan Koca, Bilkent Şehir Hastanesi’nin yanında olan arazinin tahsis edilerek alt yapı işlerinin başlayacağı bilgisini paylaşarak, “İlk etapta, araştırma laboratuvarları ve akredite test laboratuvarları kurulacak, Ar-Ge ve pilot üretim yapılacak. Biyoteknoloji alanındaki kalkınmamızın ilk adımını böylece atmış oluyoruz.” diye konuştu.


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.