Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2023-2024 eğitim öğretim yılı haziran dönemi mesleki çalışma programının başlaması dolayısıyla öğretmen ve okul yöneticilerine hitap etti.
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 24-28 Haziran tarihleri arasında yüz yüze gerçekleştirilecek mesleki çalışma programının başlaması dolayısıyla video mesajla öğretmenlere ve okul yöneticilerine hitap etti.
Bakan Tekin, mesajında bir eğitim öğretim yılını daha tamamlamanın mutluluğu içinde olduğunu belirterek, “Geçtiğimiz 36 haftayı yoğun bir çalışma temposuyla tamamladık. Hepinize emekleriniz için, içinizdeki öğretme ve öğrenme coşkusu için, evlatlarımızın dolayısıyla ülkemizin geleceğine doğru attığınız her adım için şahsım, öğrencilerim ve velilerim adına şükranlarımı sunuyorum.” dedi.
2022 ve 2023 yıllarında mesleki çalışmaların mücbir sebepler dolayısıyla uzaktan hizmet içi eğitim faaliyeti şeklinde yapıldığını, 2024 yılı Nisan dönemi mesleki çalışmalarının ise Ramazan Bayramı'na denk geldiği için yapılamadığını hatırlatan Bakan Tekin, haziran dönemi mesleki çalışmalarının ilgili yönetmeliklerin amir hükümleri ve Sayıştay'ın tavsiyesi doğrultusunda yüz yüze yapılacağını söyledi.
Kurban Bayramı sebebiyle mesleki çalışmaların öğretmenlerin görev yaptığı illerin dışında bulunma ihtimali göz önünde bulundurarak il ya da ilçede, kurum türüne uygun okullarda yapabilme imkânı sağlandığına işaret eden Bakan Tekin, yüz yüze seminer dönemimin en verimli şekilde geçmesi temennisinde bulundu.
Mesleki çalışmaların temel konusunun Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli olduğunu vurgulayan Bakan Tekin, “Kıymetli Öğretmenlerim, uygulanmak üzere hazırlıkları tamamlanan öğretim programlarının sadece son bir yıldaki etütlerle şekil almadığını hatırlatmak isterim. On yıl önce başladığımız ve yürüttüğümüz bir çalışmanın neticesi olarak ortaya çıktı. Bu noktaya ulaşırken hazırlık sürecinde ihtiyaç analizi çalışmaları, kapsamlı toplantılar, uzun soluklu istişareler ve kamuoyundaki yansımalar üzerinden raporlamalar, değerlendirmeler yaptık. Bütün bu birikim, geçen yıl yaz aylarında bir veri olarak alındı ve bu veriler sistematik hâle getirildi. Modelin beceriler çerçevesi oluşturulurken yaptığımız çok açık çağrıya icabet eden akademisyen, öğretmen ve diğer eğitim paydaşlarının katılımıyla çalıştaylar düzenledik. Sonrasında da her bir ders için oluşturulan komisyonlar, yüzlerce toplantı yaparak müfredatın hazırlıklarını tamamladı. Geçtiğimiz yaz aylarından itibaren 1000'den fazla öğretmen ve akademisyen ile toplantılar düzenledik, 260 akademisyen 700'ün üzerinde de öğretmen bu toplantılara sürekli katıldı. Görüşlerine başvurulan akademisyenler ve öğretmenlerle 1000'in üzerinde eğitim paydaşı, ortak çalıştı. Bakanlık merkez teşkilatındaki bütün birimler de müfredat için yoğun bir çalışma yürüttü. İki haftalık askı sürecinin ardından “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli”, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca son eleştiri, görüş, öneri ve paylaşımlar doğrultusunda revize edildi ve son şekline ulaştırıldı.” ifadelerine yer verdi.
SANAYİ HABER AJANSI
SAVUNMA GAZETESİ