Bakan Tunç: Ayşenur’un hakkını, hukukunu savunmaya devam edeceğiz

Ankara, 12 Eylül (Hibya) – Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ayşenur Ezgi Eygi’nin hayatını kaybetmesiyle ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın iç hukuktan kaynaklanan yetkiyi kullanarak bir soruşturma başlattığını açıkladı.

Bakan Tunç: Ayşenur’un hakkını, hukukunu savunmaya devam edeceğiz
Yayınlama: 12.09.2024
1
A+
A-

Bakan Tunç’un konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Ayşenur kardeşimize Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. Yakınlarına, ailesine ve milletimize başsağlığı diliyorum. İsrailli saldırganları buradan bir kez daha lanetliyorum.

Ayşenur’un hakkını, hukukunu savunmaya devam edeceğiz. Başta Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımız, vatandaşımızın orada hukuksuzca bir terör saldırısına İsrailli saldırganların saldırısıyla şehit olmasına sessiz kalamazdık.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımız, iç hukuktan kaynaklanan yetkimizi kullanarak bir soruşturma başlatmış durumdadır. Aynı zamanda yine uluslararası hukuk anlamında da takiplerimizi devam ettireceğiz.

Birleşmiş Milletler Yargı Dışı ve Keyfi İnfazlar Özel Raportörünün derhal harekete geçmesi, bağımsız bir soruşturma komisyonu oluşturarak bir rapor hazırlaması için çalışmalar yürüteceğiz. Daha sonra bu raporun, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi’ne, İsrail aleyhinde Uluslararası Adalet Divanı’nda devam eden soykırım davasına, yine Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde devam eden soruşturmaya bu raporun dahil edilmesiyle ilgili çalışmalarımızı da sürdüreceğiz.

Ayşenur kardeşimizin hakkını, hukukunu savunmaya ve Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Filistinli kardeşlerimizin haklarını bütün dünyaya duyurmaya ve orada akan kanın durması için Türkiye olarak gayretimizi göstermeye sonuna kadar devam edeceğiz.”


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.