Bakan Yardımcısı Uçarmak, DGÖ’nün 143./144. Dönem Oturumlarına katıldı

Dışişleri Bakanı Yardımcısı Sezai Uçarmak, Dünya Gümrük Örgütü’nün (DGÖ) 143./144. Dönem Oturumlarında yer aldı.

Bakan Yardımcısı Uçarmak, DGÖ’nün 143./144. Dönem Oturumlarına katıldı
Yayınlama: 29.06.2024
1
A+
A-

Dışişleri Bakanı Yardımcısı Sezai Uçarmak, Dünya Gümrük Örgütü’nün (DGÖ) 186 üyesinin temsil edildiği en yüksek karar alma organı Konseyin 27-29 Haziran tarihlerinde Brüksel'de gerçekleştirilen 143./144. Dönem Oturumlarına katıldı.

Dünya çapında meydana gelen gümrük çalışmalarının ele alındığı oturumlarda kapasite geliştirme, veri paylaşımı, gümrüklerde dijitalleşme, e-ticaret ve yeşil gümrükler başlıkları altında mevzuatların uyumlaştırılmasının sağlanması ve ticaretin kolaylaştırılması alanlarında görüşmeler yapıldı.

Uçarmak, ziyaret kapsamında görevine yeni başlayan DGÖ Genel Sekreteri Ian Saunders ile ikili görüşme gerçekleştirerek sınır ötesi kolay ve kesintisiz yasal ticareti sağlamak için küresel ölçekte DGÖ’nün yaptığı çalışmaların takdir edildiğini ifade etti.

Ayrıca, toplantı marjında Ekvator Gümrük İdaresi ile Türrkiye arasında işbirliğinin geliştirilmesi, yasal ticaretin teminat altına alınması ve yasadışı ticaretin önüne geçilmesi için Gümrük İdareleri arasında yardımlaşma ve bilgi değişimi yapılabilmesini mümkün kılan “Türkiye ile Ekvator Arasında Gümrük Konularında Karşılıklı İdari Yardım Anlaşması” imzalandı.

Konsey Toplantısı nedeniyle Bakan Yardımcısı Uçarmak, birçok ülke ile ikili görüşme gerçekleştirdi.


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.