Ginger İstanbul’un Kurucusu Yasemin Önal, soğuk kış günlerine özel olarak hazırlanan ve bal kabağının eşsiz lezzetiyle zenginleşen “bal kabaklı kek” tarifini paylaştı.
Soğuk kış günlerinin vazgeçilmezi olan bal kabağı, Ginger İstanbul'un lezzet dolu mutfağında başrol oynuyor. Ginger İstanbul'un Kurucusu Yasemin Önal, mevsimin favorisi bal kabağını kullanarak enfes bir tarif sunuyor. Bal Bal kabaklı kek tarifinin detayları şöyle:
Malzemeler:
1 su bardağı şekersiz bal kabağı püresi
2 su bardağı karabuğday unu
1 su bardağı badem unu (toz badem)
3 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1,5 su bardağı iri kıyılmış ceviz
2 tatlı kaşığı tarçın
2 tatlı kaşığı toz zencefil
Yapılışı:
“Mikserde pudra şekeri ve yumurtaları iyice kabarana kadar çırpın.
Eritilmiş ve ılıtılmış tereyağı ile bal kabağını karışıma ekleyin.
Ayrı bir kapta karabuğday unu, kabartma tozu, vanilya ve toz bademi karıştırın. Bu karışımı yavaşça yumurtalı karışıma ekleyin.
Kıyılmış ceviz, tarçın ve toz zencefili ekleyin. İsteğe bağlı olarak 1-2 çay kaşığı karanfil de ekleyebilirsiniz.
Hazırladığınız karışımı yağlı kâğıt serdiğiniz kelepçeli kalıba dökün.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30-35 dakika pişirin.
Servis öncesi üzerine pudra şekeri ve toz Antep fıstığı serperek lezzetinizi tamamlayın.”
Ginger İstanbul Kurucusu Yasemin Önal, bu özel tarifiyle sofralarınıza şıklık ve lezzet katmayı vaat ediyor. Önal, bal kabağının muhteşem tadını kekin içinde bulacak, tarçın, zencefil, ceviz ve bademin eşsiz dansıyla damaklarınızda unutulmaz bir lezzet bırakacağını da dikkat çekiyor.
SANAYİ HABER AJANSI
SAVUNMA GAZETESİ