Başkan Aras, Fransa’da temaslarda bulundu

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, 9-11 Eylül tarihleri arasında Fransa’da çeşitli temaslarda bulundu.

Başkan Aras, Fransa’da temaslarda bulundu
Yayınlama: 12.09.2024
1
A+
A-

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Kıyı Ege Belediyeler Birliği Başkanı Ahmet Aras tarım, turizm, altyapı, iklim krizi, denizcilik, sürdürülebilirlik ve geri dönüşüm konularında Fransa’da çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulundu.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın Fransa ziyareti Cote d’Azur Bölgesi’nde sürdürülebilir tarım, turizm ile iklim krizi karşısında geliştirilecek ortaklık ve iş birlikleri çalışmaları ile başladı. Organik tarım, zeytincilik ve üzüm bağları hakkında Aix-en-Provence bölgesinde bilgi sağlayıcı toplantılar gerçekleştirildi ve bu çalışmalar yerinde incelendi.

Kent diplomasisi konusunda Başkan Aras, Fransa’nın Nice şehri belediye başkan yardımcısı, Cote d’Azur Metropolü Başkan Yardımcısı, Euromed Şehirler Ağı Başkan Vekili ve AVITEM (Sürdürülebilir Akdeniz Şehirleri ve Bölgeleri Ajansı) Başkanı Agnes Rampal ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Başkan Aras, Fransa’da temaslarda bulundu

Akdeniz’e komşu, birbirine coğrafi olarak benzeyen iki şehir arasında turizm, sürdürülebilirlik, iklim krizi, denizcilik, bio-çeşitliliğin korunması, çevre koruma ve kent planlaması üzerine görüşmeler yapıldı. Yine Kent diplomasisi konusunda turizm ve uluslararası ilişkilerden sorumlu Cannes Belediye Başkan Yardımcısı Thomas de Parente ziyaret edilerek turizm, denizcilik, yatçılık, yenilebilir enerji, sürdürülebilirlik, kültür turizmi, turizmi tüm yıla yaymak, kültürel ve sosyal ilişkiler geliştirmek gibi alanlarda Muğla ile Cannes arasında iş birlikleri oluşturma ele alındı. İki belediyenin Dış İlişkiler ekiplerinin koordinasyonunun hızlıca sağlanması hususunda anlaşıldı. Cannes’de 2024 Yatçılık Fuarı da ziyaret edilerek Türkiye’den katılan firmalarla görüşüldü.

Fransa ziyaretleri kapsamında Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Sophia-Antipolis Teknoloji Bölgesi Gelişim Direktörü ile görüşme yaparak akıllı kentler, yapay zeka, sağlık, akıllı-sürdürülebilir denizcilik, temiz-yeşil enerji ve siber güvenlik gibi çok önemli alanlarda uygulama örnekleri hakkında çok kapsamlı sunuma katıldı. Başkan Aras, Antibes Belediye Başkanı Jean Leonettı’yi de ziyaret etti. Görüşmede su yönetimi, akıllı kent uygulamaları, teknolojik işbirlikleri üzerinde duruldu ve çalışma ekiplerinin oluşturulması kararlaştırıldı.


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.