Başkan Bozbey: Bütçemizden yapılan kesintiyi Bursa adına kınıyorum

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ekim ayı birinci oturumu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in başkanlığında yapıldı. Başkan Bozbey, eylül ayında genel bütçe vergi gelirleri payından yapılan kesintisi hakkında konuştu.

Başkan Bozbey: Bütçemizden yapılan kesintiyi Bursa adına kınıyorum
Yayınlama: 17.10.2024
0
A+
A-

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ekim ayı birinci oturumunun öncesinde meclis üyelerine ve büyükşehir belediyesi bürokratlarına, 1-31 Ekim tarihleri arasında yürütülen ‘Meme Kanseri Farkındalık Ayı’ etkinlikleri kapsamında pembe kurdele dağıtıldı.

Gündem maddelerinin ve önergelerin görüşüldüğü oturumda konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursaspor’un çok iyi devam ettiğini belirterek katkı sunan herkese teşekkür etti.

Başkan Bozbey: Bütçemizden yapılan kesintiyi Bursa adına kınıyorum

Başkan Bozbey, Göz Vakfı ile yapılan görüşmeler sonucunda çocuklarda görme rahatsızlıklarını erken teşhis amacıyla bir çalışma da başlatacaklarını belirterek, eylül ayında genel bütçe vergi gelirleri payından yapılan kesinti hakkında da açıklamalarda bulundu.

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde böyle bir kesintiye şahit olunmadığını ifade eden Başkan Bozbey, şunları söyledi:

“1 milyar 14 milyonun yüzde 51’i yani 517 milyonu kesildi. Bu kesinti halk otobüsçülerimizi, esnafımızı, Bursalıları, hizmet sunacağımız alanları, çocukları, gençleri, kadınları etkiledi. Yapmış olduğumuz araştırmalar, bu süreci Yıldırım Vergi Dairesi Müdürü’nün başlattığını gösterdi. Bu süreç sonucunda 517 milyon lira kesilmiştir. Elimizde evrak var. Umarım Bursa’da siyaset yapanların bir dahli yoktur. Umarım bu zat-ı muhterem kendi kendine karar vermiştir. Bu ölçüde kesinti yaşanan bir tek Bursa vardır. Bunu da başlatan Yıldırım Vergi Dairesi Müdürü’dür. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Böyle bir anlayışı Bursa adına kınıyorum.”


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.