Başkan Büyükkılıç: Talas Mevlana yağmur suyu hattı imalatımızı tamamladık

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Talas ilçesi Mevlana Mahallesi’nde 10 milyon TL maliyet ile yapımına başlanılan yağmur suyu hattı imalatının tamamlandığını açıkladı.

Başkan Büyükkılıç: Talas Mevlana yağmur suyu hattı imalatımızı tamamladık
Yayınlama: 15.10.2024
1
A+
A-

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, yağmur suyu uzaklaştırma faaliyetleri kapsamında kent genelinde ihtiyaç duyulan bölgelerde yeni hatlar imal ettiklerini belirterek, “Amacımız vatandaşlarımızın aşırı yağışlarda karşılaşabileceği olumsuzları bertaraf etmek” dedi.

Bu kapsamda yağmur suyu hatlarını kanalizasyon hatlarından ayırarak ve yeni hatlar imal ederek hem yaşanabilecek olumsuzlukları ortadan kaldırmak, hem de yağmur sularını değerlendirmek için bu tür projelere son derece önem verdiklerini söyleyen Başkan Büyükkılıç şunları kaydetti:

Talas ilçemiz sürekli büyüyen ve gelişen bir yer. Bu yüzden güçlü ve sorunsuz bir altyapı hedefi ile sürekli olarak mevcut hatlarımızı revize ediyoruz. Mevlana Mahallemizin bazı noktalarında zaman zaman aşırı yağışlardan kaynaklı istenmeyen görüntüler ortaya çıkabiliyordu. Bu kapsamda KASKİ’miz tarafından projelendirilerek, Büyükşehir Belediyemiz tarafından bir süre önce yapımına başlanılan 10 milyon TL’lik bin 700 metre uzunluğundaki Talas Mevlana yağmur suyu hattı imalatı çalışmalarımız sona erdi. İş kapsamında Umut ve Mehmet Timuçin Caddelerinin kesiştiği noktada tramvay hattından dolayı yatay sondaj metodunun kullanması ile bir yandan projenin teknik açıdan daha sağlıklı ilerlemesi diğer yandan yoğun trafiğin aksamaması sağlanmış oldu. Bundan sonra söz konusu bölgede sıkıntıların yaşanmayacağını öngörüyoruz.”


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.