Başkan Köksal: En az maliyetle Ambaryolunu çift yöne dönüştüreceğiz

Afyonkarahisar, 2 Temmuz (Hibya) – Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, Temmuz Ayı Meclis Toplantısı’nda şehrimizin ihtiyaçlarına yönelik önemli açıklamalar yaptı.

Başkan Köksal: En az maliyetle Ambaryolunu çift yöne dönüştüreceğiz
Yayınlama: 02.07.2024
4
A+
A-

Seçim öncesi vaatlerinden olan “Halk Lokantası” projesini kentimizin iki farklı noktasında hayata geçireceklerini açıklayan Başkanı Burcu Köksal, “Halk Lokantası konusunda çok büyük talep var. Esnaftan, işçilerden, öğrencilerden hemşerilerimizden… Amacımız kimseyle rekabet etmek değil. Ancak Afyon’da simitle öğününü geçirenler var. Biz de belediye olarak geçim sıkıntısına katkıda bulunmak istiyoruz” dedi.

Dört çeşit yemeğin 75 TL’den satışa sunulacağını ifade eden Köksal; lokantalardan birinin Yüntaş’a ait Anıt Kafe’de, diğerinin ise Engelsiz Gastronomi Merkezi yanındaki kafeteryada hizmet vereceğini açıkladı. 

Belediye hizmetlerini vatandaşımızın ayağına götürmek adına şehrimizin iki farklı bölgesinde hizmet noktası oluşturacaklarını açıklayan Başkan Köksal, “Yaşlılarımızın, engelli ve dezavantajlı hemşirelerimizin ihtiyaçlarını yerinde görmesi adına iki bölgeye hizmet noktası açacağız. Seçim öncesi Uydukent ve Fatih bölgesine birer hizmet binası sözümüz vardı. Bu bölgeler şehrimizin merkezi konumunda olup Osmangazi, Orhangazi, Yeşilyurt, Battalgazi ve Selçuklu Mahallelerimiz ile Ataköy Migros civarında ise Ataköy, Maraşal Fevzi Çakmak, Esentepe, Kocatepe Gazi, Kanlıca, Ali İhsan Paşa, Nazmi Saatçi gibi birçok mahallelerimizde yaşayan vatandaşlarımızın istek ve taleplerini bu hizmet noktalarında alacağız. Burada yaşayan vatandaşlarımız belediyeye gelmek zorunda bu uygulamamız ile emlak vergisi, su faturası, akıllı kart su yükleme, çevre temizlik vergisi, ilan reklam vergisi gibi ödemelerini oluşturacağımız en yakın hizmet noktalarından yapabilecekler. Hemşerilerimiz hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Afyonkarahisar’ın trafik sorunu çözmek için uzman görüşü aldıklarını belirten Başkan Burcu Köksal, “Trafik problemimizle ilgili konularda çözüm için uzmanlarından görüş alıyoruz. Afyon’da trafik konusunu nasıl rahatlatırız raporu hazırlanacak ve meclisimize gelecek. Daha önce trafik birimimiz Ambaryolu ile ilgili bir rapor hazırlamış, ‘Ambaryolu tek yön olmasın, burada trafik aksayacak’ denilmiş. Buranın tek yön olması durumunda şehir içi trafikte aksamalar olacağı bilimsel olarak tespit edilmiş, rapor haline getirilmiş. Baştan verilen yanlış bir karar var. Bu yanlışın düzeltilmesi için şoförler odası, durak başkanları ile görüştüm. Hepsi düzeltilmesini istedi. Yetmedi bilimsel bir çalışma istedik. Trafiğin rahatlaması için çift yön olması noktasında rapor geldi. Komisyondan geçti. Ambaryolu’nu en az maliyetle çift yöne dönmesi için çalışma başlattık. Burada dik parktan vazgeçeceğiz, yan parka geçilecek” ifadelerine yer verdi.

Afyonkarahisar’da Akıllı Kavşak Uygulamasını yaygınlaştıracaklarını söyleyen Başkan Burcu Köksal; şehrin otopark ihtiyacına dikkat çekerek tasarruf tedbirlerine takıldıklarını söyledi. Trafiğin rahatlaması konusunda herkesi duyarlı olmaya davet eden Başkan Köksal, “İl Emniyet Müdürlüğü ile görüştük. Bu konuda bayram öncesinde de destek istedik. Denetimlerin sıklaştırmasını istedik. Bu konuda hepimiz duyarlı olursak zamanla her şey oturacaktır. Bir de akıllı kavşak uygulaması var. Bunu Afyon’a yayabilirsek trafiği rahatlatacak bir uygulama. Tasarruf tedbirleri gönderildi. Otoparkları yapacağız, ama tedbirlere takılıyoruz. Bu konuda sizlerde ön ayak olursanız bu yapmamız gereken binaları yapalım. Otopark ihtiyacımız var, kamyon garajı ihtiyacımız var. En önemlisi şu anda halk otobüs ihtiyacımız var. Tasarruf Tedbirleri Genelgesi'nden muafiyet bekliyoruz” diye konuştu.


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.