Başkan Özer: Yerelde kazandığımız zaferi genel iktidarla taçlandıracağız

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer Karadeniz turu kapsamında bir takım temaslarda bulunmak amacıyla Tokat’ın ardından Ordu’yu ziyaret etti.

Başkan Özer: Yerelde kazandığımız zaferi genel iktidarla taçlandıracağız
Yayınlama: 24.09.2024
3
A+
A-

Türkiye Belediyeler Birliği’nin yeni dönem ikinci toplantılarına katılmak amacıyla Tokat’a gelen Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, Tokat’ın ardından Ordu’yu ziyaret etti.

Programda Başkan Özer’e CHP Esenyurt İlçe Başkanı Hüseyin Ergin, CHP Kabataş İlçe Başkanı İfakat Tecim Yıldız ve partililer eşlik etti. Temaslar kapsamında ilk olarak Perşembe Aybastı Yaylası’nı ziyaret eden Başkan Özer; siyanürle altın arama çalışmalarına karşı başlatılan protestolara destek verdi.

Ardından Kabataş, Çamaş ve Gürgentepe ilçelerini ziyaret eden Özer, belediye başkanları, partililer ve vatandaşlarla bir araya gelerek ilçeler hakkında bilgiler aldı. Karadeniz turunun ilk ayağını Tokat ve Ordu gezisi ile tamamlayan Başkan Özer; Belediyeler Birliği’nde komisyon üyesi olarak Türkiye’yi il il gezeceklerini ve vatandaşların sorunlarına çözüm arayışlarının devam edeceğini belirtti.

Başkan Özer: Yerelde kazandığımız zaferi genel iktidarla taçlandıracağız

Türkiye’nin doğal güzelliklerinden biri olarak kabul edilen Aybastı Yaylası’nda başlatılan HES projeleri ile siyanürle altın aramalarına karşı başlatılan protestolara destek vermek amacıyla Karga Tepesi’ni ziyaret eden Başkan Özer, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Bugün, Aybastı Yaylası’na geldik. Şuan gördüğümüz nokta muhteşem doğasıyla hem iç turizmin hem de dış turizmin önemli uğrak alanlarından bir tanesi. Ancak bir takım çıkarlar doğrultusunda siyanürle altın arama çalışmaları başlatıldı. Bu duruma hem Kabataş hem de Aybastı halkının karşı çıkmasına rağmen çalışmalar devam ediyor. Bir devletin en büyük amacı, önce kendi vatandaşının rızasına göre hareket etmek olmalıdır. Burada halka rağmen, onların iradesine rağmen sadece bir firmayı zengin edecekler diye yeşilin kalbine zarar veriyorlar. Yayla turizminin merkezi olan bu noktada vatandaşların huzurlu bir şekilde yaşamlarını sürdürebilmesi için bu yanlıştan hızlıca dönülmesini talep ediyorum.”

Başkan Özer: Yerelde kazandığımız zaferi genel iktidarla taçlandıracağız

Kabataş CHP ilçe binasında yaptığı açıklamaya sosyal demokrat ve halkçı belediyeciliğin önemine değinerek başlayan Özer; “Biz 31 Mart seçimlerinden zaferle çıktık ve birçok belediyeyi kazandık. Şuan Türkiye nüfusunun yüzde 65’ini Cumhuriyet Halk Partisi belediyeleri yönetiyor. Uzunca bir süre sonra bu durum ilk kez gerçekleşti. Bu noktada genel gidişat ve yürüyüş önemli. Bu genel yürüyüş bize şunu gösteriyor. Yerelde kazandığımız iktidarı genel iktidarla taçlandırmamız lazım. 22 yıldır bu ülkeyi yöneten ve asimile etmeye çalışan bu iktidarı artık emekli edip göndereceğiz. Tabii bizim iktidara gelebilmemiz için de belediye başkanları olarak çok çalışmamız lazım. Çünkü halkımız bize bu görevi verdi ve şuan gözlemliyor. Bakalım bunlar bu işi başarıyor mu, diye. Eğer bu işi başardığımıza emin olursa genel iktidarı da bize verecek.” ifadelerini kullandı.


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.