Başkan Özer’den işsizliğe ‘mesleki eğitim’ çözümü

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, Esenyurt’ta işsizliğe çözüm bulmak ve sanayinin ara eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla meslek yüksek okullarının hayata geçirilmesi için çalıştıklarını açıkladı.

Başkan Özer’den işsizliğe ‘mesleki eğitim’ çözümü
Yayınlama: 18.06.2024
13
A+
A-

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, Van Dernekler Federasyonu’nun düzenlediği bayramlaşma programında konuştu.

Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Başkan Özer’in yanı sıra Van Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Fatih Yağız, Van İş Adamları Derneği Genel Başkanı Fetullah Kardaş, dernek başkanları, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Başkan Özer’den işsizliğe ‘mesleki eğitim’ çözümü

Türkiye Gayri Safi Milli Hasılası’nın yüzde 7’sini karşılayan Esenyurt’ta sanayinin nitelikli ara eleman bulmakta zorlandığını söyleyen Özer, “Burada sanayinin aradığı ara eleman ihtiyacını karşılayacak bir meslek yüksek okulu açmayı düşünüyoruz. Esenyurt'ta Türkiye'nin hiçbir yerinde olmayan güzellikler ve olanaklar var. Türkiye GSMH’nın yüzde 7’sini biz üretiyoruz. Göçle gelen bir nüfus var. İki yüz elli bin gencimiz var. Bunlar iyi yönetici için bir nimet. Bu durumu iyi değerlendirerek yılda 100 bin vatandaşımızı istihdam edeceğiz” dedi.

Başkan Özer’den işsizliğe ‘mesleki eğitim’ çözümü

Sosyal belediyecilik alanında yapılan çalışmaları da değinen Özer, şunları söyledi:

“Günde 15 bin kişiye sıcak yemek dağıtacak bir tesis yapıyoruz. İnşallah en kısa sürede hizmete açacağız. Bunun yanı sıra kent lokantaları açacağız çünkü buradaki insanlar, insanlık onuruna yakışır derecede yaşamayı hak ediyorlar. Onlara el uzatmamız, sosyal belediyecilik yapmamız lazım. Şu anda atıl durumda olan dört, beş tesisimiz var, onları da ayağa kaldıracağız.”


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.