Başkan Tugay: Dünyanın en iyi belediyesi olacağız

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi çevik yönetim anlayışı ile belediyeyi yöneteceğini ve İzmir Planlama Ajansı’nı (İZPA) yeniden yapılandıracağını açıklayarak, bu yöndeki adımlarını hızlandırdı.

Başkan Tugay: Dünyanın en iyi belediyesi olacağız
Yayınlama: 31.05.2024
5
A+
A-

Başkan Tugay, İzmir Planlama Ajansı’na yeni bir misyon yüklendiğini belirterek, Şehir ve Bölge Plancısı Prof. Dr. Koray Velibeyoğlu’nun İZPA Başkanı olarak atandığını aktardı. 

Başkan Tugay, İzmir’in bütününde planlama yapılacağını belirterek “İstanbul Planlama Ajansı geçen dönemde bu anlamda başarılı işler yaptı. Biz de şimdi aynı yoldan gidelim ama biraz daha disiplinli ve kapsamlı bakalım diye düşünüyorum. Yani planlama ajansının iki işlevi var diyebiliriz. Birincisi somut olan sorunları ele almak ve onlarla ilgili hızlı çözümler üretmek. İkincisi de 2050 yılı vizyonu başta olmak üzere en az bir 30 yıllık perspektifte kentin gelişimi ile ilgili yol haritası oluşturmak ve kararlar almasını sağlamak. Katılımcı bir süreçle ve kentin tüm unsurlarıyla birlikte İzmir’in 50 yıllık Vizyon 2074 Çerçeve Belgesini de hazırlayacağız.” dedi.

Başkan Tugay: Dünyanın en iyi belediyesi olacağız

İzmir Planlama Ajansı bünyesinde Sürdürülebilirlik Ofisi ve Vatandaş Katılım Birimi gibi yapılar olacağını da söyleyen Başkan Tugay, “Halk Ekmek Büfesi açacağız, biz karar veriyoruz değil mi? İzmir Planlama Ajansı’na soralım. Onlar da bize şuralarda açın diye yol gösterseler… Kullanacağımız akıllı şehir teknolojileriyle ilgili de aynı şekilde sorabiliriz. Yeni otobüs ve vapur seferleri, var olanların durumu ve beklentiler, bütün bunların değerlendirilmesi gibi konular var. Yenilenebilir enerjiyle ilgili yapacağımız yatırımların nasıl olacağı, otoparklar ve aklınıza gelecek her şeyde dönüp İzmir Planlama Ajansı’nın desteğini isteyebiliriz, istemeliyiz. Başarının yolu budur, buradan gelir. İzmir Büyükşehir Belediyesi dünyanın en iyi belediyesi olacak. Tam olarak hedefimiz budur. Dünyanın en iyi belediyesi olacağız. Şartlar ne olursa olsun.” diye konuştu.


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.