“Ben Küba” 60. yılına özel gösterimle Adana Altın Koza’da

Sovyet Film Yönetmeni Mikhail Kalatozov’un 1964 yapımı başyapıtı “Ben Küba” (I Am Cuba) 31. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nde 60. yılına özel gösterimi gerçekleştirdi.

“Ben Küba” 60. yılına özel gösterimle Adana Altın Koza’da
Yayınlama: 05.09.2024
2
A+
A-

1959’daki Küba Devrimi öncesinde geçen dört farklı hikaye üzerinden bir ulusun halk devrimine giden yolculuğuna tanıklık eden film, Carlos Farinas’ın müzikleri ve Sergei Urusevsky’nin kamerasıyla da efsanevi sayılıyor. 90’larda ABD’li yönetmenler Martin Scorsese ve Francis Ford Coppola’nın girişimleriyle festivalde 4K kalitesindeki restore kopyasıyla gösterilecek.

23-29 Eylül 2024 tarihleri arasında yapılacak 31. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nin Dünya Sineması programının filmlerinden biri de, Sovyet yönetmen Mikhail Kalatozov’un 1964 yapımı kült filmi “Ben Küba” (I Am Cuba) olacak. Hem politik hem de sanatsal bir başyapıt sayılan film, 60. yılına özel bir gösterimle ve 4K kalitesinde restore kopyayla Adanalı seyircisiyle buluşacak.

“Ben Küba” 60. yılına özel gösterimle Adana Altın Koza’da

Altın Palmiye ödüllü “The Cranes Are Flying” (1957) filmiyle tanınan Mikhail Kalatozov’un yönettiği ve senaryosunu Rus şair Yevgeny Yevtushenko ile Pineda Barnet’in birlikte yazdığı “Ben Küba”, Avrupa'nın en eski film stüdyolarından Mosfilm’in yapımcılığında ve Sovyetler Birliği ile Küba’nın desteğiyle çekildi.

Kendini ‘Küba’ olarak tanıtan bir kadının ağzından anlatılan dört hikaye, Havana’daki lüks gece kulüplerinden şehrin yoksul gecekondu bölgelerine, caddelerde bastırılan öğrenci protestolarından kırsaldaki devrimcilerin hareketine uzanan bir Castro öncesi Küba panoraması sunuyor.


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.