Biden: Hepimiz antisemitizme ve nefretin her türlüsüne karşı birlik olmalıyız

Washington, 7 Ekim (Hibya) – Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden, antisemitizme ve nefretin her türlüsüne karşı birlik olunması gerektiğini ifade etti.

Biden: Hepimiz antisemitizme ve nefretin her türlüsüne karşı birlik olmalıyız
Yayınlama: 07.10.2024
1
A+
A-

ABD Başkanı Biden, 7 Ekim 2023 tarihinde başlayan saldırıların yıl dönümü dolayısıyla açıklama yaptı.

7 Ekim saldırısının, Yahudi halkına karşı binlerce yıldır süregelen nefret ve şiddetin bıraktığı acı dolu anıları yüzeye çıkardığını belirten Biden, “İsrail'in Hizbullah, Filistin İslami Hareketi, Husiler ve İran'dan gelen saldırılara karşı kendini savunma hakkını destekliyoruz.” dedi.

Biden, Amerika'da ve dünyada antisemitizmdeki vahşi artışı şiddetle kınadığını dile getirerek, “Bu kabul edilemez. Hepimiz antisemitizme ve nefretin her türlüsüne karşı birlik olmalıyız.” diye konuştu.

Tarihin, Filistin İslami Hareketi’nin o gün başlattığı çatışma nedeniyle 7 Ekim’i Filistin halkı için karanlık bir gün olarak hatırlayacağına inandığını söyleyen Biden, İsrailliler ve Filistinlilerin güvenlik, onur ve barış içinde yaşanmayı hak ettiğini belirtti.

Biden, “Yahudi takviminin en kutsal günlerine denk gelen bu anma gününde, Yahudi halkının yılmaz ruhunu onurlandırıyor ve 7 Ekim kurbanlarının yasını tutuyoruz.” dedi.


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.