BIST100 teknik analizi

Hafta başında satış baskısının ağır bastığını gördüğümüz BİST 100 endeksi dün güne tepki alımları ile başladı.

BIST100 teknik analizi
Yayınlama: 03.07.2024
3
A+
A-

BİST 100

Hafta başında satış baskısının ağır bastığını gördüğümüz BİST 100 endeksi dün güne tepki alımları ile başladı.

Gün içinde volatil hareketlerin ön planda olduğu endekste, kapanışa doğru %1.00’lik değer kazanımıyla 10446.24 seviyesinden kapadı.

Teknik göstergelerdeki negatif görünüm sürmesine rağmen dünkü gelen alımlar ile bazı kısa vadeli indikatörlerde yukarı yönlü harekete başladığının sinyalini veriyor.

Endeks, 22 günlük ortalamasından destek alması ve üzerinde kapanış gerçekleştirmesi ile birlikte buna ilaveten 50 günlük üssel ortalamasının üzerinde hareket etmeye devam etmesi diğer olumlu bulduğumuz bir faktör olarak değerlendiriyoruz.

İlk destek seviyesi olan 10383’ün üstünde taşınan pozisyonlar korunabilir. Ancak bu seviyenin altına düşülmesinde hem 10260 seviyesine kadar geri çekilmeyi artıracağından hem de destek bulduğu yükselen kanalı kıracağından düşüşü hızlandıracağını düşünüyoruz.

Endeks dün bu seviyelerden tepki aldığından ve yükselen kanal içindeki hareketine devam ettiğinden dolayı bu seviyeyi önemli buluyoruz.

Güne pozitif başlangıç yapmasını beklediğimiz endekste, yükselen kanalda hareketin devamında ise 10580 seviyesi ilk direnç seviyesi olarak izlenebilir. Tepki hareketlerinin güç kazanabilmesi için bu seviyenin üzerinde kapanış gerçekleşmeli.

Kaynak A1 Capital


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.