Blockchain ekosistemi Chain Conference 2024’te bir araya geldi

14-15 Eylül tarihlerinde İstanbul ESA Arena’da düzenlenen Chain Conference 2024, “Code – Connect – Redefine” temasıyla blockchain ve kripto para sektörünün önde gelen temsilcilerini bir araya getirdi.

Blockchain ekosistemi Chain Conference 2024’te bir araya geldi
Yayınlama: 17.09.2024
2
A+
A-

İstanbul ESA Arena'da düzenlenen Chain Conference, iki gün boyunca 50'den fazla uzman konuşmacıyı sahnesinde ağırladı. Sektörün Türkiye’den ve dünyadan temsilcilerinin; blockchain teknolojisinin geleceği, kripto paraların küresel ekonomi üzerindeki etkileri ve kripto regülasyonları gibi konularda derinlemesine tartışmalar gerçekleştirdiği etkinlik; sektör liderlerinin bilgi alışverişinde bulunmasına ve yenilikçi fikirler paylaşarak geleceği şekillendirmesine olanak tanıdı.

Chain Conference 2024 konuşmacıları bir yandan Web3 ve blockchain sektörünün dününü ve yarınını ele alırken diğer yandan da mevcut sektörel gündeme de değindi.

Blockchain ekosistemi Chain Conference 2024’te bir araya geldi

“Gençler kendilerine daha yakın hissettikleri yatırım araçlarına yöneliyor”

Etkinlikte gerçekleştirdiği konuşmada ABD seçimlerinin finansal piyasalara olan potansiyel etkilerine değinen Prof. Dr. Burak Arzova, ABD’deki başkan adaylarından Trump’ın, seçimleri kazandığı taktirde ABD'ye yatırım çekmek amacıyla büyük şirketlere çeşitli avantajlar ve destekler sunabileceğini, bunun da ABD sermaye piyasalarına olan ilgiyi artırabileceğini söyledi. Öte yandan Platon Consulting Kurucusu Dr. Hakan Özerol ise gençlerin yatırım konusundaki yaklaşımını değerlendirdi. Yeni kuşağın, risk anlayışının diğer jenerasyonlardan ayrıştığını belirten Özerol, “Korkusuzca, kendilerine daha yakın hissettikleri yatırım araçlarına yöneliyorlar.” ifadelerini kullandı. Chain Conference sahnesinde katılımcılara ekonomi ve parasal sistemin tarihsel bir perspektifini sunan Prof. Dr. Sadi Uzunoğlu, tarih boyunca her zaman bir para sistemi arayışı olduğunun, bugün gelinen noktada da doların halen hakim para olmaya devam ettiğinin ancak Asya ülkelerinin de bu hakimiyet karşısında ciddi bir atılım sergilediğinin altını çizdi. Digard CEO’su Can Picak, “Digart, üç yıldır geliştirilen ve blockchain entegrasyonunu kolaylaştıran bir projedir. Oyun geliştiricileri, Digart sayesinde herhangi bir blockchain ağına oyunlarını bir hafta içinde entegre edebilirler. Bu süreçte, Digart'ın altyapısı sayesinde oyunlar ve oyuncular için tüm blockchain ihtiyaçları merkezi bir platform üzerinden yönetilebilir. Geliştirme süreci devam ederken, büyük ödüller içeren airdrop kampanyaları da planlanmaktadır. Tokyo lansmanı ise yıl sonunda veya yeni yılın başında gerçekleşecektir.” dedi.

Chain Conference sahnesinde katılımcılarla buluşan isimlerden biri de Kols.House Kurucu Ortağı Şahin Ali Bayar oldu. Web3 alanında kariyer yapacak olanlara tavsiyelerde bulunan ve işe alımlarda dikkat ettiği unsurlara değinen Bayar, “2017 yılında kripto ile tanıştım, ancak sektöre 2020'de dahil oldum. Geriye dönüp baktığımda, bu sektöre çok daha erken başlamak isterdim.” dedi. İşe alımlarda en dikkat ettikleri kriterin, kendi başına öğrenebilme yeteneği olduğunu söyleyen Şahin Ali Bayar, “Hızlı ve dinamik bir sektördeyiz. Dolayısıyla bu şartlarda her zaman sorularınızı yöneltebileceğiniz birisi yanınızda olmayabiliyor. Bu nedenle kendi kendine öğrenebilen, sorunlara hızlı bir şekilde uygun çözümler üretebilen arkadaşlarımızın sektörde fark yaratacağını düşünüyorum.” dedi.

Blockchain ekosistemi Chain Conference 2024’te bir araya geldi

“Egemen yapay zeka verilerin cihazda kalmasını sağlar”

Egemen yapay zeka hakkında bilgi veren Rainfall CEO’su Amit Pradhan, “Egemen yapay zeka, verilerin kullanıcıda kalmasını ve gizliliğin korunmasını amaçlayan bir kavramdır. Mevcut merkezi sistemlerde verilerimiz güvendiğimiz şirketlerin sunucularına gönderilirken, egemen yapay zeka verilerin cihazda kalmasını sağlar ve verilerden öğrenir ancak ham verileri almaz.” ifadelerini kullandı.

Dijital çağda finansal suçlar panelinde konuşan BlockAML Kurucusu Michael Halepas, “Dijital varlıklar için hala erken aşamadayız. Bir varlığın kötü amaçla kullanılması, o varlığı değil, kullananı suçlu yapar. Kripto suçlarında da böyle bir durum var. Kripto şirketleri bu durumla mücadele etmek için AML stratejilerini iyi belirlemeli, çalışanlarını eğitmeli ve regülatörlerle iş birliği yaparak bilgi paylaşımında bulunmalı.” dedi.

Chain Conference 2024; Dekon Group ana sponsorluğunda, Digard, Decentral Works, Longevicals, At Wallets, TONSquare, CityPay.io ve Dyorex katkılarıyla, Kols.House’un stratejik partnerliğinde gerçekleşti.

Blockchain ekosistemi Chain Conference 2024’te bir araya geldi


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.