Blockchain teknolojisinin yaygınlaşmasıyla daha çok merkeziyetsiz uygulama göreceğiz

Blockchain ekosisteminin önde gelen aktörleri, Türkiye’de merkeziyetsiz uygulamaların gelişimini destekleyecek adımlar atıyor. Türkiye’nin en hızlı büyüyen kripto para borsası Bitci de merkeziyetsiz finans uygulamalarına sunduğu katkılarla öne çıkıyor. Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bitci Borsa CEO’su Ahmet Onur Yeygün, merkeziyetsiz uygulamaların gelecekte yaygınlaşmasını beklediklerini söyledi.

Blockchain teknolojisinin yaygınlaşmasıyla daha çok merkeziyetsiz uygulama göreceğiz
Yayınlama: 27.09.2023
1
A+
A-

Blockchain teknolojisi başta merkeziyetsizlik özelliği olmak üzere güvenilirlik ve şeffaflığı önceleyen yapısıyla kamuoyunun ilgisini çekmeye devam ediyor. Alandaki çalışmalar günden güne artarken, yenilikçi teknolojiler de iş dünyasının farklı kolları tarafından ilgiyle takip ediliyor. Özellikle merkeziyetsiz uygulamalar ekosistemin gelişimini destekleyici bir rol oynuyor. Bitci Borsa CEO’su Ahmet Onur Yeygün, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. 

“Blockchain teknolojisi geleneksel merkezi sistemlerin aksine herhangi bir merkezden kontrol edilemeyen yapısı geleceğe dair olumlu sinyaller veriyor. Bu sayede başta güvenlik ve güvenilirlik olmak üzere yapılan işlemlerdeki insan hatası payının da önüne geçiliyor. 

‘Merkeziyetsiz uygulamalar, finansal hizmetlere erişimi kolaylaştırıyor’

Faaliyet gösterdiğimiz alanı düşünecek olursak, merkeziyetsiz uygulamalara ayrı bir pencereden baktığımızı söyleyebilirim. Geleneksel finansa göre farklı yaklaşımların benimsendiği merkeziyetsiz finans uygulamaları, ilgili uygulamalara katılım için gerek duyulan bir internet bağlantısı olması halinde, bankacılık altyapısının sınırlı olduğu bölgelerde dahi finansal hizmetlere erişimi sorunsuz biçimde devam ettirebiliyor. 

Blockchain teknolojisinin yaygınlaşmasıyla daha çok merkeziyetsiz uygulama göreceğiz

Bununla birlikte, açık kaynak olarak değerlendirilebilecek merkeziyetsiz finans uygulamaları aracıları ortadan kaldırıyor, geleneksel finansal işlemlere dahil olan ücretleri ve maliyetleri azaltıyor. Ayrıca finansal enstrümanlara erişim konusunda daha geniş imkanlar içeren merkeziyetsiz finans uygulamaları, kullanıcıların sahip oldukları varlıklar üzerindeki kontrol kapasitesini de artırıyor. 

‘Blockchain’in itici gücü merkeziyetsiz uygulamaları artıracak’

Önümüzdeki dönemde yalnızca finans alanında değil iş dünyasının farklı kollarında da blokchain’in etkisi giderek daha fazla hissedilecek. Bu teknolojilerin yaygınlaşmasıyla merkeziyetsiz uygulamalar konusundaki ihtiyaç ve beklentilerin artmasına da paralel olarak yeni bir döneme girebiliriz. Bu sayede yakın bir dönemde daha fazla merkeziyetsiz uygulama göreceğiz.”


SANAYİ HABER AJANSI

SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.