Boris Fırtına’sı, kuzey İtalya’da şiddetli sel ve heyelanlara yol açtı

Roma, 19 Eylül (Hibya) – Orta ve Doğu Avrupa’da geçen haftadan bu yana en az 24 kişinin ölümüne yol açan Fırtına Boris, kuzey İtalya’nın Emilia-Romagna bölgesinde şiddetli sel ve heyelanlara yol açtı. Evler boşaltılıyor.

Boris Fırtına’sı, kuzey İtalya’da şiddetli sel ve heyelanlara yol açtı
Yayınlama: 19.09.2024
2
A+
A-

Çarşamba öğleden sonra şiddetli yağmur Emilia-Romagna'yı vurdu ve gece çökerken durum hızla kötüleşti.

Mayıs 2023'te yıkıcı bölgesel selden kötü etkilenen Forlì-Cesena eyaletindeki bir kasaba olan Modigliana'nın belediye başkanı Jader Dardi, nehrin “patladığını” söyledi.

Brisighella belediye binasının sosyal medya sayfasında etkilenen bölgelerdeki insanları evlerini boşaltmaya çağıran bir mesajda, “Modigliana'dan ani ve büyük bir dalga geliyor, Marzeno köyünden geçiyor,” denildi. Gönderide, yerinden edilen insanların bir okula yerleştirileceği de eklendi.

Castel Bolognese belediye başkanı Luca Della Godenza, durumun “en kötü tahminlerin çok ötesinde” olduğunu söyledi.

Belediye binası Çarşamba gecesi Bologna'daki Savena Nehri'nin de hızla yükseldiğini uyardı. Yetkililer etkilenen bölgelerdeki zemin kat ve bodrum katlarındaki evlerin tahliyesini emretti.

Emilia-Romagna ve komşu Marche'de önümüzdeki 24-36 saat boyunca şiddetli hava uyarıları yürürlükte. Okullar Perşembe günü kapalı olacak ve insanlara seyahat etmekten kaçınmaları ve mümkünse evden çalışmaları tavsiye edildi.

Geçtiğimiz haftadan bu yana Boris Fırtınası Çek Cumhuriyeti, Romanya, Polonya ve Avusturya'da yaygın sel ve sağanak yağışlara neden oldu. Çek Cumhuriyeti'nin dördüncü ve beşinci kurbanlarını bildirmesiyle Çarşamba günü ölü sayısı en az 24'e yükseldi.

Bilim insanları, aşırı yağış ve selin insan kaynaklı iklim çöküşü nedeniyle giderek daha yaygın ve daha yoğun hale geldiğini söylüyor.


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.