Bornova’da BORNBERG ile ilgili gelişmeler anlatıldı

Bornova Belediyesi ve Heidelberg Belediyesi arasında başlatılan İklim Uyum Şehir Eşleştirme Projesi (BORNBERG) ile ilgili gelişmeler Bornova Belediyesi’nin bürokratlarına aktarıldı.

Bornova’da BORNBERG ile ilgili gelişmeler anlatıldı
Yayınlama: 03.06.2024
3
A+
A-

Toplam 110 bin euroluk bütçesinin yüzde 90’ı, “Türkiye ve AB Arasında Şehir Eşleştirme-2: Yeşil Bir Gelecek İçin Eşleştirme Hibe Programı” tarafından karşılanan BORNBERG Projesi, iklim ve çevre temelli eylemler için Türk ve Avrupa Birliği (AB) yerel yönetimleri arasındaki diyaloğun geliştirilmesi ve yerel yönetimlerin kapasitelerinin güçlendirilmesini amaçlıyor.

Bornova Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında Bornova Belediyesi’nin Heidelberg Belediyesi ve ENSİA ile birlikte proje ortakları arasında yer alan Yaşar Üniversitesi Ekibi’nden Prof. Dr. Nurdan Yıldırım ve Dr. Öğretim üyesi Emin Selahattin Umdu, Bornova’yı ve Türkiye’yi bekleyen iklimle ilgili gelişmeleri ve alınabilecek önlemleri anlattı.

Bornova’da BORNBERG ile ilgili gelişmeler anlatıldı

Yenilenebilir Enerjiler üzerine yüksek lisansı bulunan Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, “İklimle ilgili konular sadece eğitimli insanların problemi gibi algılanıyor ama aslında herkesin problemi. O nedenle farkındalık oluşturmak istedik. Yolun başındayız. Umarım hem belediyemize, hem kentimize hem de insanlığa faydalı bir çalışmayı hep birlikte hayata geçiririz.” ifadelerine yer verdi.

Yaşar Üniversitesi Ekibinden Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurdan Yıldırım, “Üzerinde çalıştığımız daha yeşil, daha enerji verimli, daha sürdürülebilir bir Bornova için, BORNBERG projesiyle ilgili müdürlerimize bilgilendirme yaptık. Projemiz hakkında genel bilgiyi verdikten sonra, yapacağımız çalışmalar ve ihtiyaç analizlerimiz hakkında bilgi verip gelişmeleri aktardık.” dedi.

Yaşar Üniversitesi Ekibinden Enerji Sistemleri Mühendisliği Öğretim Üyesi Dr. Emin Selahattin Umdu, “Bugün BORNBERG projemizin yönetici eğitimlerine başladık. Bu eğitimler sırasında hem bir farkındalık yaratmak istedik hem de Bornova Belediyesi’nin farklı unsurlarının sürdürülebilirlik çalışmalarına verebileceği katkıları değerlendirdik.” şeklinde konuştu.

Bornova’da BORNBERG ile ilgili gelişmeler anlatıldı


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.