Bursa Şehir Tiyatrosu’ndan görkemli prömiyer

Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, yeni sanat sezonunu ‘Bir Anarşistin Kaza Sonucu Ölümü’ adlı oyunla açtı.

Bursa Şehir Tiyatrosu’ndan görkemli prömiyer
Yayınlama: 04.10.2024
1
A+
A-

Bursa’da onlarca yerli ve yabancı oyunu sanatseverlerle buluşturan Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, 2024-2025 sanat sezonunu da önemli bir eserle açtı.

Nobel Edebiyat Ödülü sahibi İtalyan yazar Dario Fo'nun başyapıtlarından biri olan 'Bir Anarşistin Kaza Sonucu Ölümü' adlı oyunla izleyici karşısına çıkan Şehir Tiyatrosu, performansıyla tiyatro severleri büyüledi. Tayyare Kültür Merkezi’ndeki yeni sezonun prömiyerine Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve eşi Seden Bozbey’in yanı sıra, Bursa Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Ali Düşenkalkar, usta sanatçı Füsun Demirel, daire başkanları, şube müdürleri ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Tiyatrocuların, performanslarıyla sahnede adeta devleştiği oyunu beğeniyle izleyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, oyunun sonunda sahneye çıkarak tiyatrocuları tebrik etti. Bursa Şehir Tiyatrosu’nun kurucusu Feyha Çelenk, yönetmen Murat Karasu ve Bursa Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Ali Düşenkalkar ile birlikte sahneye çıkan Başkan Bozbey, Feyha Çelenk’in izinden çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.

Bursa Şehir Tiyatrosu’ndan görkemli prömiyer

Şehir Tiyatrosu’nda bugüne kadar emeği geçen herkesi kutlayan Bozbey, “Harika bir oyun izledik. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Ali Düşenkalkar ile bundan sonra çok güzel işlere imza atacağız. Tiyatroyu, 17 ilçemize de taşıyacağız. Tüm halkımızla tiyatroyu buluşturacağız” dedi.

Bursa Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Ali Düşenkalkar ise oyun sonunda tüm oyuncular adına ağaç diktiklerini açıklayarak, belgelerini tiyatroculara takdim etti. Yeni dönemde tiyatroyu ilçelere de taşıyacaklarını söyleyen Düşenkalkar, sahneleri çoğaltmaya çalışırken oyunları da seçtiklerini belirtti.


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.