Büyükşehir, geleceğin bilişim yıldızı adaylarını belirledi

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç’ın gençlere özel projesi Kayseri Bilişim Akademisi’nde bilim kurulu üyelerinin gerçekleştirdiği sözlü mülakat ile 30 öğrenciyi bu özel projeye seçerken, gençler de hayallerine ilk adımı attı.

Büyükşehir, geleceğin bilişim yıldızı adaylarını belirledi
Yayınlama: 28.09.2024
1
A+
A-

Büyükşehir Belediyesi’nin gençlere bilişim teknolojileri, yazılım geliştirme, siber güvenlik, veri bilimi, robotik kodlama gibi alanlarda eğitimler sunarak onları geleceğe hazırlayacak olan Bilişim Akademisi’nde 21 Eylül 2024 Cumartesi günü yazılı sınav gerçekleştirilmişti. Yazılı sınavların ardından, 28 Eylül 2024 Cumartesi günü de Milli Mücadele Müzesi’nde bilim kurulu üyeleri tarafından sözlü mülakat yapıldı.

Mülakat, sabah 10.00 ile 15.30 arası gerçekleştirilirken, proje kapsamında, yazılı ve sözlü sınavları başarı ile geçen 30 öğrenciden oluşan bir Bilişim Akademisi oluşturulacak.

Daha donanımlı ve eğitimli bir nesil yetişmesi için gayret gösteren Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç yönetimindeki Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin özel projesi Bilişim Akademisi ile sadece Kayseri'nin değil, Türkiye'nin de bilişim sektöründe söz sahibi olabilecek bireyler yetiştirmek amaçlanıyor.

Akademide teorik ve pratik eğitimlerin sonunda öğrenciler, problem çözmek, iletişim ve takım çalışması yapmak gibi sosyal becerilerin yanı sıra yapay zekâ, programlama, siber güvenlik gibi alanlarda uzmanlaşacak. Öte yandan, bilim heyetinin yönlendirmeleri ile metodolojik çalışmalar da yapılacak.

Büyükşehir, geleceğin bilişim yıldızı adaylarını belirledi

 


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.