Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alanına girişler durduruldu

Çanakkale Valiliği, Eceabat ilçesi civarında devam eden orman yangını dolayısıyla Büyük Anafartalar köyünün başaltıldığı ve Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alanına girişlerin durdurulduğunu açıkladı.

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alanına girişler durduruldu
Yayınlama: 18.06.2024
1
A+
A-

Çanakkale Valiliği'nden yapılan açıklamada, Eceabat Kumköy köyü civarında devam eden orman yangınına Orman Genel Müdürlüğü, AFAD, Belediye, İl Özel İdare ekiplerince; uçak, helikopter, arazöz, itfaiye ve iş makinaları ile havadan ve karadan müdahale edildiği belirtildi.

Büyük Anafartalar köyünün tedbir amaçlı boşaltılacağını duyuran Valilik, “Vatandaşlarımız Özel İdare, AFAD ve İl Sağlık müdürlüğü ekipleri tarafından Eceabat Gençlik Konuk Evine götürülerek misafir edilecektir. Rüzgarın kuvvetli olması sebebiyle yangının büyüme riski olduğundan yangın mahalline yakın civardaki köy ve mahallelerde yaşayan vatandaşlarımızın teyakkuzda olmaları önemlidir.” açıklaması yapıldı.

Ayrıca valilik, yangını nedeniyle Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alanına girişlerin ikinci bir duyuruya kadar durdurulduğunu bildirdi.


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.