ÇANAKKALE TEKNOPARK İSTANBUL ULUSLARARASI BULUŞ FUARI'NDAN ALTIN MADALYA İLE DÖNDÜ

ÇANAKKALE TEKNOPARK İSTANBUL ULUSLARARASI BULUŞ FUARI'NDAN ALTIN MADALYA İLE DÖNDÜ
Yayınlama: 10.09.2023
8
A+
A-

Çanakkale Teknopark bünyesinde faaliyet gösteren COSMO4 firması, Gökbilim- Astronomy patentli buluşlarıyla İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı’nda (ISIF ‘18) ödüle layık görüldü.

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı himayelerinde Türk Patent ve Marka Kurumu ev sahipliğinde 27-29 Eylül 2018 tarihlerinde İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayında gerçekleştirilen “3. Uluslararası İstanbul Buluş Fuarı ISIF’18’e 22 ülkeden 384 buluş sergilendi.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen ve Türkiye’nin inovatif gelişimine değer katacak; buluş, AR-GE ve İnovasyon faaliyetlerinin ulusal ve uluslararası katılımcılarla buluştuğu, AR-GE yatırımı ve teknoloji politikaları ile ilgili görüş ve önerilerinin paylaşıldığı, üretilen teknik bilginin ticarileştirilerek toplumun yararına sunulması amacıyla gerçekleştirilen ve birçok üretici firmalar, sanayiciler, girişimciler, özel araştırmacılar, danışmanlar, patent ofisleri, kalkınma ajansları, özel veya devlet destekli araştırma enstitüleri, bilim parkları, teknoloji geliştirme bölgeleri, teknoloji transfer ofisleri, üniversiteler, fikri ve sınai mülkiyet hakları ile ilgili kurum ve kuruluşlar, inovasyon teşvikçileri, buluş dernekleri, patent vekilleri, ilgili kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu etkinlikte yüzlerce teknolojik buluş, düzenlenen yarışmaya katılarak akademisyenler ve sektör profesyonellerinden oluşan jüri kurulu tarafından değerlendirildi ve ödüllerini aldı.

Çanakkale Teknopark bünyesinde faaliyet gösteren Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Melis ULU DOĞRU ve Çan Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Sertaç Serkan DOĞRU’nun kurucuları olduğu Cosmo 4 firması, “Gök bilim (Astronomy)” projesi ile altın madalya ödülüne layık görüldü.

Cosmo 4 ekibin geliştirdiği Güneş sistemi gezegenleri, Güneş, diğer yıldızlar, galaksiler, derin uzay cisimleri vb. gibi bir milyondan fazla gök cismine ait bilgileri içeren gökyüzü simülasyon yazılımı Bilim Merkezlerinin en önemli alanlarından olan Planetaryumlarda kullanılmak üzere tasarlandı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü ve Çanakkale Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yücel Acer, ISIF’18 fuarında altın madalya kazanan Çanakkale Teknopark ve Cosmo 4 ekibini göstermiş oldukları başarıdan dolayı tebrik ederek, “Ülkemizin Yerli ve Milli teknoloji üretimine katkı sağlayacak tüm projelerin destekçisi olmaya gayret gösteriyoruz. Bu madalya bir “Bilim Madalyası” ve bir Bilim İnsanı için çok kıymetli. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi olarak bilimsel başarılarımızı artırmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.”dedi.

SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.