CGTN anketine katılanların yüzde 90’ı Çin’in yapay zeka çabalarını destekliyor

Birleşmiş Milletler (BM) 78. Genel Kurulu’nda Çin’in yapay zeka kapasitesinin geliştirilmesinde uluslararası işbirliğini güçlendirmek için sunduğu öneri kabul edilip kararlaştırıldı.

CGTN anketine katılanların yüzde 90’ı Çin’in yapay zeka çabalarını destekliyor
Yayınlama: 04.07.2024
2
A+
A-

BM 78. Genel Kurulu’nda Çin’in yapay zeka kapasitesinin geliştirilmesinde uluslararası işbirliğini güçlendirmek için sunduğu öneri kabul edilip kararlaştırıldı.

CGTN tarafından dünya genelindeki internet kullanıcılarına yönelik yürütülen bir anket sonucuna göre, ankete katılanların çoğu Çin'in yapay zeka işbirliğini teşvik etme çabalarını övgüyle değerlendirdi. Katılımcıların yaklaşık yüzde 89,72'si, Çin'in yapay zekanın geliştirilmesinde “insan merkezli olma ve insanlığa yarar sağlama” ilkelerine destek verdi.

Ankete katılanların yüzde 63,98'i yapay zeka ürünlerini kullandıklarını ve yüzde 65,16'sı yapay zeka ürünlerinin yaşamlarına daha fazla kolaylık getirdiği kanısında olduklarını belirtti.

Ankete katılanlardan yüzde 80,33’ü, dünya genelinde büyümeye devam eden dijital uçurumdan endişe duyduğunu; yüzde 87,41’i, yapay zekanın eşit bir şekilde geliştirilmesi ve kullanılması için yapay zekaya ilişkin kabiliyet inşası hakkında uluslararası işbirliğinin güçlendirilmesini beklediklerini dile getirdi.

Katılımcıların yüzde 90,09’u, gelişmiş ülkelere ve teknolojik avantaja sahip ülkelere, gelişmekte olan ülkelerin yapay zekanın gelişmesinden eşit şekilde faydalanabilmesi için daha fazla teknik ve finansal destek verme çağrısında bulunurken, yüzde 89,4’ü ise Çin tarafından ileri sürülen gelişmekte olan ülkelerin yapay zekanın küresel yönetişimindeki temsil gücünün ve etkinliğinin artırılması yönündeki öneriye katıldıklarını ifade etti.

CGTN bünyesindeki İngilizce, İspanyolca, Fransızca, Arapça ve Rusça kanallarında yayımlanan ankete 9 bin 481 kişi katıldı.


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.