Çin: ABD’nin Venezuela’ya yönelik tek taraflı yaptırımlarına karşıyız

Çin’in Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Venezuela’ya uyguladığı yasa dışı tek taraflı yaptırımlara ve sözde “sınır aşan yargı yetkisine” karşı çıktığı bildirildi.

Çin: ABD’nin Venezuela’ya yönelik tek taraflı yaptırımlarına karşıyız
Yayınlama: 18.06.2024
3
A+
A-

Çin’in ABD’nin Venezuela’ya uyguladığı yasa dışı tek taraflı yaptırımlara ve sözde “sınır aşan yargı yetkisine” karşı çıktığı bildirildi.

Venezuela hükümetinden dün yapılan açıklamada, ABD’nin adli işlemleri başlatarak Venezuela Devlet Petrol Şirketi’nin (PDVSA) ABD’deki yan kuruluşu Citgo’yu zorla satışa çıkarması sert bir dille kınandı.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lin Jian, bugün düzenlenen olağan basın toplantısında, öteden beri Birleşmiş Milletler Şartı’nı ve uluslararası ilişkilerin temel ilkelerini kararlılıkla savunan Çin’in, ABD’nin Venezuela’ya uyguladığı yasa dışı tek taraflı yaptırımlara ve sözde “sınır aşan yargı yetkisine” karşı çıktığını kaydetti.

Lin, “ABD, derhal Venezuela’nın iç işlerine müdahale etmeyi ve Venezuela’ya yasa dışı tek taraflı yaptırımlar uygulamayı bırakmalı, Venezuela ve diğer ülkelerde barış, istikrar ve gelişme sağlanmasına yararlı işler yapmalı.” dedi.


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.