Çin, ABD’ye içişlerine müdahaleyi durdurma çağrısı yaptı

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin, ABD’ye, insan hakları bahanesiyle Çin’in içişlerine müdahale etmeyi durdurma çağrısında bulundu. ABD tarafından dün yapılan açıklamaya göre, üç Çinli şirket, iddia edilen “zorla çalıştırma” nedeniyle yaptırım listesine eklendi. Wang Wenbin, düzenlenen rutin basın toplantısında, ABD’nin bu kararına şiddetle karşı çıktı.

Çin, ABD’ye içişlerine müdahaleyi durdurma çağrısı yaptı
Yayınlama: 27.09.2023
2
A+
A-

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin, ABD'ye, insan hakları bahanesiyle Çin'in içişlerine müdahale etmeyi durdurma çağrısında bulundu.

ABD tarafından dün yapılan açıklamaya göre, üç Çinli şirket, iddia edilen “zorla çalıştırma” nedeniyle yaptırım listesine eklendi. Wang Wenbin, düzenlenen rutin basın toplantısında, ABD'nin bu kararına şiddetle karşı çıktı.

Wang, Çin’in Xinjiang bölgesinde “zorla çalıştırma” iddialarının Çin'e karşı olan güçler tarafından uydurulan yalanlar olduğunu ve Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi’nde yaşayan çeşitli etnik grupların haklarının korunduğunu defalarca vurguladı.

Wang, ABD'nin yalan bilgilere dayanarak, “Uygurları Zorla Çalıştırmayı Önleme Yasası”nı uygulayıp, Çinli şirketleri yaptırım listesine eklemesi ve bu şirketlere baskı uygulamasının genişletilmesinin, sadece Xinjiang'ın refah ve istikrarına zarar vermekle kalmayıp, aynı zamanda Çin’in kalkınmasını engellediğini ve uluslararası ticaret kuralları ile piyasa düzenini bozduğunu belirtti.

Wang, ABD'ye, Çin'i karalamayı ve insan hakları bahanesiyle Çin'in içişlerine karışmayı durdurması için çağrıda bulundu ve Çin'in, Çinli şirketlerin meşru ve yasal hak ve çıkarlarını korumak adına gerekli tedbirleri almaya devam edeceğini ifade etti.


SANAYİ HABER AJANSI

SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.