Çin Başbakanı Li, Çin-Malezya iş dünyasıyla buluştu

Malezya’ya resmî bir ziyaret gerçekleştiren Çin Başbakanı Li Qiang, bugün başkent Kuala Lumpur’da Çin-Malezya İş Dünyası tarafından onuruna düzenlenen öğle yemeğine katılarak bir konuşma yaptı.

Çin Başbakanı Li, Çin-Malezya iş dünyasıyla buluştu
Yayınlama: 20.06.2024
4
A+
A-

Malezya’ya resmi bir ziyaret gerçekleştiren Çin Başbakanı Li Qiang, bugün başkent Kuala Lumpur’da Çin-Malezya İş Dünyası tarafından onuruna düzenlenen öğle yemeğine katılarak bir konuşma yaptı.

Başbakan Li Qiang, iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin tesisinden bu yana geçen 50 yıl içinde, ekonomik ve ticari işbirliğinin ikili ilişkilerde daima son derece önemli bir rol oynadığına dikkat çekerek, son yıllarda ikili ekonomik ve ticari işbirliğinin boyutu hızla artarken, işbirliği alanlarının sürekli genişlediğini ve işbirliğinin niteliğinin de yükseldiğini kaydetti.

İşletmelerin ikili ekonomik ve ticari işbirliğinin başlıca güçleri olarak ikili ilişkilerin sağlıklı gelişimi için zemin sağladığını ifade eden Li, “İki tarafın işletmelerinden Bölgesel Kapsamlı Ekonomik Ortaklık Anlaşması’nı en iyi şekilde değerlendirip ikili ticaretin taşıdığı potansiyeli açığa çıkartmalarını ve yatırım işbirliğine dair motivasyonlarını artırmalarını bekliyoruz. İşletmelerin, yeşil kalkınma ve dijital ekonomi gibi yeni yükselen alanlardaki işbirliğini genişleterek, yapay zeka ve yaşam bilimleri gibi yeni sektörleri en iyi şekilde düzenlemelerini, iki ülke arasındaki diyaloğu ve kültürel ve beşeri iletişimi teşvik ederek, karşılıklı anlayış ve güveni pekiştirmeye devam etmelerini temenni ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Çin Başbakanı Li Qiang ile birlikte davete katılan Malezya Başbakanı Enver İbrahim, yaptığı konuşmada, Çin’in kapsayıcı, dost ve farklı kültürleri anlayabilen bir ülke olduğuna işaret ederek, Malezya ve Çin’in daima karşılıklı saygı ve öğrenmeye bağlı kaldığını, ikili işbirliğinin de karşılıklı yarara dayalı olduğunu belirtti.

Enver İbrahim, “Çin’le olan dostane ilişkilerimizi derinleştirmeye, diyalog yoluyla karşılıklı anlayışı pekiştirmeye, ticaret, yatırım, bilim, teknoloji ve eğitim gibi alanlardaki işbirliğini geliştirmeye, medeniyetler arası iletişimi ilerletmeye ve iki halka daha çok yarar getirmeye hazırız.” dedi.


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.