Çin ve Ukrayna dışişleri bakan yardımcıları Beijing’de istişarelerde bulundu

Çin Dışişleri Bakan Yardımcısı Sun Weidong, dün Ukrayna Dışişleri Bakan Birinci Yardımcısı Andrii Sybiha ile Beijing’de istişarelerde bulundu.

Çin ve Ukrayna dışişleri bakan yardımcıları Beijing’de istişarelerde bulundu
Yayınlama: 06.06.2024
2
A+
A-

Çin Dışişleri Bakan Yardımcısı Sun Weidong, dün Ukrayna Dışişleri Bakan Birinci Yardımcısı Andrii Sybiha ile Beijing'de istişarelerde bulundu.

Sun Weidong, iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin kurulmasından bu yana geçen 32 yılda Çin-Ukrayna ilişkilerinin istikrarlı bir şekilde gelişmeye devam ettiğini söyledi. Sun, Çin’in Ukrayna ile birlikte iki ülkenin devlet başkanlarının önemli fikir birliğini yerine getirerek ve her zaman iki halkın temel ve uzun vadeli çıkarlarına odaklanarak çeşitli alanlarda değişimi ve işbirliğini teşvik etmeye ve ikili ilişkileri geliştirmeye hazır olduğunu ifade etti.

Sybiha, Çin’le geleneksel dostluğa değer veren ve Tek Çin ilkesine bağlı kalan Ukrayna’nın iki ülke arasında her düzeyi kapsayan değişimlerin daha da yoğunlaştırılması, çeşitli alanlarda işbirliğinin güçlendirilmesi ve ikili ilişkilerde daha fazla ve daha iyi sonuçların elde edilmesini beklediğini söyledi.

İki taraf ayrıca Ukrayna krizi ve her iki tarafı ilgilendiren uluslararası ve bölgesel konularda görüş alışverişinde bulundu.


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.