Çin, yüzde 1,817’lik artışla yenilenebilir enerjinin lideri oldu

Uluslararası Yenilenebilir Enerji Ajansı’nın (International Renewable Energy Agency – IRENA) verilerine göre, yenilenebilir enerjinin küresel kapasitesi, 2000 – 2023 yılları arasında yüzde 415 gibi göz kamaştırıcı bir oranda arttı. Bu oran, söz konusu süre zarfında yıllık ortalama yüzde 7,4 oranında bir büyümeye denk düşüyor.

Çin, yüzde 1,817’lik artışla yenilenebilir enerjinin lideri oldu
Yayınlama: 01.07.2024
4
A+
A-

Uluslararası Yenilenebilir Enerji Ajansı’nın (International Renewable Energy Agency – IRENA) verilerine göre, yenilenebilir enerjinin küresel kapasitesi, 2000 – 2023 yılları arasında yüzde 415 gibi göz kamaştırıcı bir oranda arttı. Bu oran, söz konusu süre zarfında yıllık ortalama yüzde 7,4 oranında bir büyümeye denk düşüyor. Yenilenebilir enerji kaynakları arasında başta güneş, rüzgar ve hidrolik enerji olmak üzere bioenerji, jeotermal enerji ve deniz suyunun gelgit (med-cezir) enerjisi sayılıyor.

Yatırımlarda aralarında Çin’in de olduğu Asya ülkeleri dikkat çekici bir büyümeye imza attı. Zira Çin, yenilenebilir enerji kapasitesini, 2000 – 2023 yılları arasında yüzde 1,817 gibi etkileyici bir oranda yükseltti. Böylece Çin, bu alanda küresel büyümeye 1,4 teravat girdi sağlayarak tek başına Afrika, Avrupa ve Kuzey Amerika’dan fazla katkı yaptı. ABD ve Avrupa, Çin’e kıyasla henüz yolun başında sayılmakla birlikte, onlar da aynı dönemde döneminde kapasitelerini sırasıyla yüzde 332 oranında ve yüzde 313 oranında artırdı. 


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.