Dalgın: Vatandaşlarımızın operatörlerden çok ciddi hizmet şikayetleri var

DEVA Partisi Balıkesir Milletvekili Burak Dalgın, Dijital Mecralar Komisyonu’nda yaptığı konuşmada vatandaşların operatörlerden çok ciddi hizmet şikayetlerinin olduğunu söyledi.

Dalgın: Vatandaşlarımızın operatörlerden çok ciddi hizmet şikayetleri var
Yayınlama: 28.05.2024
2
A+
A-

Dalgın, internet hızını eleştirerek, ”Nisan ayı verilerine göre mobil internet hızlarında 144 ülke arasında, Fas, Gürcistan ve Kosova'nın arkasından 71’inci sıradayız. Sabit internette ise 181 ülke arasında Burkina Faso, Şeyşeller, Kongo'nun arkasından 113’üncüyüz. Yapay zekadan, bilgi çağından, millî teknoloji hamlesinden bahsediyoruz. Açık konuşalım: dünyada ilk 100'e giremeyen bir internet hızıyla bunların hiçbirini başarmamız mümkün değil.” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na teknoloji altyapısının yeterlilik durumunu soran Dalgın, “Depremden iki gün sonra Antakya’daydım. Enkaz başında bekleyen arkadaşlarımızla zar zor haberleştik. Onu net söyleyeyim. Allah korusun, yeni bir felaket yaşadığımızda Türkiye’nin teknoloji altyapısı ayakta kalacak mı?” diye konuştu.

Dalgın, vatandaşların operatörlerden çok ciddi hizmet şikayetlerinin olduğunu belirterek, “Bilhassa faturalardaki şişme ve kotalardaki dolma konusundaki kaygılar var.” şeklinde konuştu.


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.