DEĞERLİ METALLER-Artan güvenli liman talebiyle altın ilk kez ons başına 2.700 doları aştı

İstanbul, 18 Ekim (Hibya) – ABD’deki seçim endişeleri ve Orta Doğu’daki gerilimin güvenli liman talebini artırmasıyla altın Cuma günü ilk kez ons başına 2.700 dolar düzeyini aştı.

DEĞERLİ METALLER-Artan güvenli liman talebiyle altın ilk kez ons başına 2.700 doları aştı
Yayınlama: 18.10.2024
0
A+
A-

Spot altın yüzde 0,5 artışla ons başına 2.706,76 dolara yükseldi ve hafta içinde yaklaşık yüzde 2 değer kazandı. ABD altın vadeli işlemleri yüzde 0,5 artışla 2.722,00 dolara yükseldi. Spot gümüş yüzde 0,5 artışla ons başına 31,92 dolara yükseldi ve haftalık kazanca yöneldi. Platin yüzde 0,5 artışla 996,85 dolara ve paladyum yüzde 0,7 artışla 1.049,25 dolara yükseldi.

Gece açıklanan ABD ekonomik verileri ekonominin güçlendiğine işaret etti ve bu da ABD dolarını ve Hazine getirilerini artırdı. Ancak tüccarlar hala Kasım ayında Federal Rezerv'in faiz indirimine gitme ihtimalini yüzde 90 olarak görüyor.

Avrupa Merkez Bankası, Avro Bölgesi ekonomisi gerilerken bu yıl üçüncü kez faiz oranlarını düşürdü.

BMI analistleri, fiyatların Fed'in faiz indirimleri ve yüksek jeopolitik gerilim seviyelerinden destek almasıyla altının önümüzdeki aylarda 2.500 ila 2.800 dolar arasında işlem görmesinin beklendiğini söyledi.

Hizbullah, Hamas lideri Yahya Sinvar'ın öldürülmesinin ardından İsrail ile savaşı tırmandıracağını söylerken, ABD başkanlık seçimlerine üç haftadan az bir süre kala Demokrat Başkan Yardımcısı Kamala Harris ve Cumhuriyetçi eski Başkan Donald Trump son seçmenin desteğini almak için çabalıyor.

Düşük oranlar, çalkantılı dönemlerde güvenli bir yatırım olarak görülen ve getirisi olmayan külçenin cazibesini arttırıyor.

Veriler, Çin'in en büyük metal tüketici ekonomisinin üçüncü çeyrekte bir önceki yıla göre yüzde 4,6 genişlediğini ve analistlerin beklentilerini biraz aştığını gösterdi.
 


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.