DENİZLİ’NİN KALKINMASINA İVME KATAN YATIRIMLAR

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Denizli’nin kalkınmasına ivme kattıklarını kaydederek, “Denizli’de yapılacak yatırımlar için 2 bin 226 yatırım teşvik belgesi düzenledik. 134,1 milyar lira sabit yatırımın ve 40 bin 600’den fazla nitelikli istihdamın önünü açtık. 493 kalkınma projesine 866 milyon lira destek verdik. İmalat Sanayiinde Dijitalleşme Projeleriyle; dijital dönüşüm çalışmalarına faizsiz finansman sunduk. Yürüttüğümüz Alternatif Turizm Projeleriyle turizmde yeni cazibe merkezleri oluşturduk. Kooperatif Projeleriyle tarımsal üretimi desteklemenin yanında Denizli’nin yöresel ürünlerinin marka değerini yükseltiyoruz.” dedi.

DENİZLİ’NİN KALKINMASINA İVME KATAN YATIRIMLAR
Yayınlama: 13.03.2024
4
A+
A-

Denizli’de 15 Ar-Ge, 12 Tasarım Merkezi kurduklarını belirten Kacır, “Model Fabrikayı şehrimize kazandırıyoruz. Model fabrikamız bünyesinde dijital do¨nu¨s¸u¨m, su¨rekli iyiles¸tirme, yalın u¨retim gibi konularda egˆitim ve danıs¸manlık hizmetleri sunacağız. Tüm çabamız ve gayretimiz; Denizli’nin sanayisine daha fazla güç katmak, rekabetçiliğini artırıp, ihracat kabiliyetini geliştirmek.” diye konuştu.

DENİZLİ’NİN KALKINMASINA İVME KATAN YATIRIMLAR

Bakan Kacır, Denizli’de Güney Ege Kalkınma Ajansının destekleriyle hayata geçirilen 32 proje ile Fabrikaların Toplu Açılış Törenlerine katıldı. Bakan Kacır, yaptığı konuşmada kritik teknolojilerde tam bağımsızlık anlayışıyla güçlü üretim ve teknoloji geliştirme altyapısı kurduklarını söyledi.. Ar-Ge ve inovasyona her daim öncelik verdiklerini kaydeden Bakan Kacır, savunma sanayinde yüzde 80’leri bulan dışa bağımlılığı yüzde 20’lere indirdiklerini ifade etti. Siyasetin eksenini emek ve eser üzerinde yeniden kuran bir Türkiye olduğunu belirten Bakan Kacır, şunları kaydetti:

DENİZLİ’YE 2 YENİ OSB: Son 22 yılda şehrimize yapılacak yatırımlar için 2 bin 226 yatırım teşvik belgesi düzenledik. 134,1 milyar lira sabit yatırımın ve 40 bin 600’den fazla nitelikli istihdamın önünü açtık. İhracatın ve üretimin kenti Denizli’de sanayi çarklarının hızla dönmesi için 594 milyon lira yatırımla 2 yeni organize sanayi bölgesi kurduk ve OSB sayısını 5’e çıkardık.

SAC AYAĞI: Yerel kalkınmanın sac ayağı, başat aktörü olan KOBİ’lerimizin her daim yanında olduk. 22 yıl önce Denizli’de sadece 75 KOBİ’miz desteklenirken biz, 25 bin 400’den fazla KOBİ’mize 3,1 milyar lira KOSGEB desteği sağladık.

İNOVASYON EKOSİSTEMİ: Kurduğumuz 15 Ar-Ge, 12 tasarım merkezi ve 1 teknoparkla Denizlili sanayicilerimizin, girişimcilerimizin katma değerli üretim yolculuğunda yanında yer aldık. Şehrimizde inovasyon ekosistemi oluşturarak gençlerimizin yaratıcı fikirlerini girişimlere dönüştürmesine imkân tanıyacak altyapıyı tesis ettik.

TEKNOLOJİ ATÖLYESİ: TÜBİTAK burs ve destek programları kapsamında 412 projeye ve 573 bilim insanımıza 1,2 milyar lira kaynak aktardık.  Nitelikli bilimsel çalışmaların ve Ar-Ge projelerinin destekleyicisi olduk. Geleceğin bilim insanlarını, bilime, teknoloji üretmeye meraklı gençleri keşfetmek, onların kapasitelerini ortaya çıkarmak için Denizli’mize Deneyap Teknoloji Atölyesi kazandırdık.

DENİZLİ’NİN KALKINMASINA İVME KATAN YATIRIMLAR

KALKINMAYA İVME: Denizli’mizin yöresel 14 lezzetini coğrafi işaretle tescilleyerek hem üreticilerimizi hem tüketicilerimizi hem de kültürümüzü koruma altına aldık. Kalkınma Ajansı mali ve teknik destek programları ve merkezi programlar vasıtasıyla da şehrimizin kalkınmasına ivme katıyoruz. Kamu kurumlarımızın, mahalli idarelerimizin, üniversitelerimizin, özel sektörümüzün ve sivil toplum kuruluşlarımızın 493 kalkınma projesine 866 milyon lira destek verdik.

FİNANSMAN DESTEĞİ: “Denizli Mesleki Eğitim ve Test Merkezi” projesi ile tekstil ve makine sektörleri başta olmak üzere, sanayinin ihtiyaç duyduğu alanlarda insan kaynağımızı aranan yetkinliklerle buluşturuyoruz. İmalat Sanayiinde Dijitalleşme Projeleriyle; işletmelerimizin dijital dönüşüm çalışmalarına faizsiz finansman sunduk. İşletmelerimizin verimliliklerinde yüzde 20, üretim kapasitelerinde yüzde 15 artış sağladık.

CAZİBE MERKEZİ: Beyağaç, Çameli, Çivril ve Honaz’da yürüttüğümüz Alternatif Turizm Projeleriyle turizmde yeni cazibe merkezleri oluşturduk. Kooperatif Projeleriyle de tarımsal üretimi desteklemenin yanında şehrimizin yöresel ürünlerinin marka değerini yükseltiyoruz.

OSB’SİZ İL BIRAKMADIK: Sanayimizin güçlü üretim performansıyla 2023 yılında ihracatımızı 255,8 milyar dolara taşıdık. Ülkemizin dört bir yanında kurduğumuz organize sanayi bölgeleriyle (OSB) üretim ve refahın yurt sathına yayılmasını sağladık. İktidara geldiğimizde tüm Türkiye’de organize sanayi bölgesi sayısı 192 iken biz bu rakamı 361’e çıkararak organize sanayi bölgesi olmayan il bırakmadık.

DENİZLİ’NİN KALKINMASINA İVME KATAN YATIRIMLAR

YATIRIMCILARIN HİZMETİNDE: OSB’lerimizde çalışan sayısını 415 binden 2,6 milyona çıkardık. Kurduğumuz yeni organize sanayi bölgelerimizle altyapısı ve üstyapısı tamamlanmış, ulaşım imkanları gelişmiş sanayi alanlarını yatırımcılarımızın hizmetine sunuyoruz.

ÜRETİMİ GÜÇLENDİREN ADIMLAR: Denizli’de üretim altyapısını güçlendirecek, sanayimizi katma değerli üretime yönlendirecek ve uluslararası rekabetçiliğini güçlendirecek adımları bir bir atmaya devam ediyoruz. Organize sanayi bölgelerimizin altyapı ve üstyapı projelerine son 22 yılda 594 milyon lira kaynak aktardık.

İSTİHDAM KAPISI: Toplam 5,3 milyar lirayı aşan yatırımla hayata geçirilen 11 üretim tesisinin açılışını gerçekleştiriyoruz. Teknik tekstilden tıbbi aromatik bitkilere, otomotivden prefabrik yapı elemanlarına kadar çok geniş bir yelpazede faaliyet yürüten ve yatırım teşviklerimizle hayata geçen bu üretim tesisleri şimdiden bin 500 vatandaşımıza istihdam kapısı oldular.

YANINIZDAYIZ: Küresel rekabetin her geçen gün hızlandığı bir dönemde fark yaratmanın yolu Ar-Ge’den ve inovasyondan geçiyor. Bizler katma değerli üretim yolculuğunuzda her zaman sizlerin yanındayız.

DENİZLİ’YE MODEL FABRİKA: Denizli’de 15 Ar-Ge Merkezi, 12 de tasarım Merkezi kurduk. Sanayimizin verimliliğin artırılması ve dijital do¨nu¨s¸u¨m su¨reçlerinin hızlandırılması adına “Denizli Model Fabrika” yı da şehrimize kazandırıyoruz. Model fabrikamız bünyesinde dijital do¨nu¨s¸u¨m, su¨rekli iyiles¸tirme, yalın u¨retim gibi konularda egˆitim ve danıs¸manlık hizmetleri sunacağız.

VERİMLİLİK ARTACAK: İnşallah Denizli Model Fabrikayı da açtığımızda Denizli ve çevre illerimizdeki sanayicilerimiz burada sağlanan imkanlardan en üst düzeyde yararlanarak verimliliklerini yükseltme imkanı bulacak. Tüm çabamız ve gayretimiz; Denizli’nin sanayisine daha fazla güç katmak, rekabetçiliğini artırıp, ihracat kabiliyetini geliştirmek için diye konuştu.

Kaynak: SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.