DEVA Partili Avşar: Deprem bölgesinde engelli vatandaşlarımız sorunlarıyla baş başa kaldı

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar, deprem bölgesinde sosyal ve psikolojik durumlarla ilgili yaşanan sorunları Meclis gündemine taşıdı.

DEVA Partili Avşar: Deprem bölgesinde engelli vatandaşlarımız sorunlarıyla baş başa kaldı
Yayınlama: 01.10.2024
0
A+
A-

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar, deprem bölgesinde sosyal ve psikolojik durumlarla ilgili yaşanan sorunları Meclis gündemine taşıdı. Avşar, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş tarafından cevaplanması istemiyle deprem bölgesinde sosyal ve psikolojik durumlarla ilgili yaşanan sorunlara ilişkin yazılı soru önergesi verdi. 

Avşar önergede, TBB tarafından hazırlanan deprem raporuna atıfta bulunarak aile bütünlüğünün korunması, aile içi iletişimin güçlendirilmesi ve deprem fobisinin yıkılması; geçici barınma alanlarında şehre yönelik aidiyet duygusu geliştirecek, toplumsal dayanışma ve iyileştirmeyi sağlayacak bir çalışmanın olup olmadığı; uyuşturucu kullanımıyla zarar gören sosyal yapı ve aile güvenliği; dezavantajlı gruplar ve engelli bireylerin gündelik ihtiyaçlarına kolaylıkla ulaşması ile sosyal, fiziksel ve psikolojik engelleri ortadan kaldırma gibi deprem bölgesinde yaşanan bir takım eksiklik ve sorunu Bakan Göktaş’a sordu.

“Bu kapsamında Türkiye Belediyeler Birliği tarafından 18 Temmuz 2024 tarihinde Deprem Bölgesi Araştırma Komisyonu kurulmuştur.” diyen Milletvekili Avşar; “Komisyon depremden en çok etkilenen yerler olan Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illerini ele almış ve bu şehirlere 2024 Ağustos ayı içinde saha ziyaretleri gerçekleştirmiştir. Saha ziyaretleri sırasında bu illerdeki ilgili kamu kurum ve kuruluşları ziyaret edilmiş, bölgede etkin çalışan sivil toplum kuruluşları, belediyeler ve meslek odaları ile çalıştaylar düzenlenmiştir. Konteyner kent alanları incelenmiş ve bölge halkıyla birebir görüşmeler yapılmıştır. Bu görüşme, inceleme ve çalışmalar sonucu elde edilen bilgi ve bulgular doğrultusunda bir rapor hazırlamıştır.” dedi.

Avşar, “Raporda, ‘Toplum ve İnsan Refahı’ alt başlığında psiko-sosyal ve ruhsal destek ihtiyacı, çocuklar, gençler ve ailelerin rehabilitasyonu; kadın, çocuk, engelli ve yaşlı gibi kırılgan gruplara özel durumlar ve sosyalleşme gibi konular incelenmiş bu konularda yaşanan birçok eksiklik ve sorun tespit edilmiştir.” dedi ve Bakan Özdemir Göktaş’a bir dizi soru sordu.


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.