DEVA Partili Karatutlu: Kahramanmaraş deprem sonrası 1970’li yılların şartlarına dönmüştür

DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili İrfan Karatutlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda Kahramanmaraş’ın depremlerden sonraki durumu ve şehrin kronikleşmiş ulaşım, sağlık ve eğitim sorunlarını gündeme getirdi.

DEVA Partili Karatutlu: Kahramanmaraş deprem sonrası 1970’li yılların şartlarına dönmüştür
Yayınlama: 02.10.2024
0
A+
A-

Kahramanmaraş’ın kara, hava ve demir yolu ulaşımında ciddi sıkıntılar yaşadığını vurgulayan Karatutlu, “Depremlerden yirmi ay geçmesine rağmen uçak seferleri yetersiz, havaalanı teknik arızalarla boğuşuyor. Yüzyıl önce inşa edilen demir yolu kapalı, hızlı tren ise hala hayal. Üç yıl önce yapılan Göksun tünelleri ise çökme nedeniyle kapandı, Karadeniz’i güneye bağlayan bu önemli yol, 1970’lerde yapılan tek şeritli yoldan veriliyor.” ifadelerini kullandı. Ulaştırma Bakanlığına seslenen Karatutlu, bu sorunların acil çözüm beklediğini belirtti.

Sağlık alanında da şehrin büyük bir kriz yaşadığını dile getiren Karatutlu, depremlerden sonra yıkılan devlet ve özel hastanelerin yerine hala yenilerinin inşa edilmediğini vurguladı. Karatutlu, “Sağlık hizmetleri, 1970’lerde inşa edilen Yörük Selim Hastanesi’nde, ilkel şartlar altında veriliyor. Yirmi ay geçti, ancak ne yazık ki Sağlık Bakanlığı bu konuda adım atmıyor.” dedi.

Kahramanmaraş’taki üniversitelerin uzaktan eğitim sürecinin uzadığını ve bu yıl da öğrenci yurtlarının yapılmaması nedeniyle aksaklıklar yaşandığını ifade eden Karatutlu, gençlerin barınma sorununun çözülmesi gerektiğine dikkat çekti.

Şehrin uzun süredir ihmal edildiğini belirten milletvekili, sorunların çözümü için hükümeti acil harekete geçmeye çağırdı.


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.