DEVA Partili Kısacık: Buğday taban fiyatı 15,50 TL’den aşağı olmamalı

DEVA Partisi Adana Milletvekili Sadullah Kısacık, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) düzenlediği basın toplantısında, Adana’da hasadı başlayan buğdayın taban fiyatı hakkında açıklama yaptı.

DEVA Partili Kısacık: Buğday taban fiyatı 15,50 TL’den aşağı olmamalı
Yayınlama: 14.05.2024
0
A+
A-

Kısacık, hasadın başlamasına rağmen hala buğdayın taban fiyatının açıklanmamasını eleştirerek, buğdayın stratejik bir ürün olduğundan hareketle iktidarı, çiftçinin ve buğday üretiminin kıymetinin bilinmesi gerektiği yönünde uyardı.

Adana’da buğday hasadının erken başlamasına rağmen taban fiyatın açıklanmadığına değinen Kısacık, şunları söyledi:

“Buğday fiyatları haziran ayının ilk haftasında açıklanıyordu. Ama bu yıl iklim değişikliğinden dolayı Adana’da hasat erken başladı. Bu nedenle çiftçimizin mağdur olmaması için buğday taban fiyatları bir an önce açıklanmalıdır. Çiftçimiz geçen yıl buğday hasadında da aynı sorunu yaşadı. Fiyat geç açıklandı ve açıklanan fiyat, destekleme ile birlikte çiftçiyi zarar etmekten kurtaramadı.”

Kısacık, akaryakıtı, tohum ve gübre başta olmak üzere masraflarının arttığını belirterek, “Borçlanarak ekim yapan çiftçimizin borçları da haliyle katlanarak arttı. Çiftçimizin içinde bulunduğu kötü durum ve yüksek girdi maliyetlerindeki artış düşünüldüğünde buğday fiyatı kilogram başına 15,50 TL’den az olmamalıdır.” diye konuştu.


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.