Dicle Üniversitesi Tarım Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen seminerde “Yerinde Gıda Denetim Süreci ve Diyarbakır’da ALO 174 Uygulamaları” konusu ele alındı.
Seminere, Tarım Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölümü’nün Süt ve Ürünleri Teknolojisi ile Gıda Teknolojisi Programlarında öğrenim gören öğrenciler katıldı. Seminere, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürlüğünde görev yapan Gıda Mühendisi Nevzat Bayram ve Ziraat Mühendisi Sait Güzel konuşmacı olarak katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Tarım Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Davut Karaaslan, gıda denetimlerinin özellikle süt ve süt ürünleri açısından önemine dikkat çekerek, bu tür etkinliklerin öğrenciler için faydalı birer rehber olduğunu ifade etti.
Seminerde, yerinde gıda denetim süreçleri detaylı bir şekilde anlatılırken, Diyarbakır’da uygulanan ALO 174 Gıda Hattı’nın işleyişi ve sağladığı katkılar da katılımcılarla paylaşıldı. Etkinlik, soru-cevap bölümüyle sona erdi.
Bu tür etkinliklerin, öğrencilerin teorik bilgilerini pratik deneyimlerle desteklemesi açısından önemli bir rol oynadığı belirtildi.
SANAYİ HABER AJANSI
SAVUNMA GAZETESİ