Diyarbakır’da Osmanlı macunu geleneği sürdürülüyor

Diyarbakır, 18 Kasım (Hibya) – Diyarbakır’ın Sur İlçesinde seyyar tezgahta Osmanlı macunu satan Ömer Yiğit, geleneği sürdürüyor.

Diyarbakır’da Osmanlı macunu geleneği sürdürülüyor
Yayınlama: 18.11.2024
3
A+
A-

Seyyar tezgahta 10 yıldır macun satan esnaf Ömer Yiğit, “Osmanlı macununun çok eski bir tarihi var. Seyyar arabalar içerisinde 6 köşeli üçgenler içerisinde genelde 6 renk, 6 farklı lezzet olarak insanlara satılıyor. İçerisinde karanfil, zencefil, tarçın, hibiskus, limon, nane, portakal malzemeleri kullanılıyor. Baharatların şekerli suda kaynatılmasıyla hazırlanan Osmanlı macunu ince çubuklara dolayarak satılıyor.” dedi.

Macun renginin doğal meyvelerden elde edildiğini belirten Yiğit, “Kaynayan suya katılan meyveler ile yoğunlaşması beklenir, içerisine eklenen baharatlar macuna tat verir. Yoğunluğu kalınlaştıktan sonra ince tahta çubuklara sarılarak tadıma sunulur. Osmanlı macununun faydaları arasında yoğunluğu gidermesi, sindirimi kolaylaştırması, bağışıklık sistemini kuvvetlendirmesi yer alıyor.” açıklamasını yaptı.

Yiğit, fiyatların ise çubuk olarak 30 TL olduğunu söyledi.


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.