Düzce’de “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Destek Mekanizmaları” konuşuldu

Düzce, 5 Aralık (Hibya) – Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi tarafından “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Destek Mekanizmaları” adlı program gerçekleştirildi.

Düzce’de “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Destek Mekanizmaları” konuşuldu
Yayınlama: 05.12.2024
1
A+
A-

Sosyal Bilimlerde Toplumsal Cinsiyet Tartışmaları Sempozyumları serisinin ikincisi olan “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Destek Mekanizmaları” adlı program, Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi tarafından İstiklal Konferans Salonu’nda yapıldı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Dr. Öğr. Üyesi Sibel Küçükkülahlı, kadına yönelik şiddeti, toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin en görünür olduğu alanlarından biri şeklinde nitelendirdi.

Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Duygu Ekinci yaptığı konuşmada, sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür etti.

İkincisini düzenledikleri programla önemli bir noktaya vurgu yaptıklarını belirten Ekinci, sempozyumların kadın ve kadına şiddet konusuna karşı farkındalık oluşturmaya büyük katkı sağladığını sözlerine ekledi.

Düzce’de “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Destek Mekanizmaları” konuşuldu

Açılış konuşmalarının ardından programın oturumlar bölümüne geçildi. Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Pınar Pınarcık’ın moderatörlüğündeki ilk oturumun birinci konuşmacısı olan Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sedef Ünsal Seydooğulları, “Flört Şiddetine Yönelik Farkındalık: “Sevgi mi Şiddet mi?” başlıklı konuşma gerçekleştirdi.

Doç. Dr. Sedef Ünsal Seydooğulları sunumunda, flört şiddetinin bir halk sağlığı sorunu olduğunu ifade ederek konuyla ilgili önemli veriler paylaştı. Düzce Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Merkezi’nden Avukat Bahar Yılmaz Temel, kadına yönelik şiddette başvuru mekanizmaları ve adli süreçlerden bahsederken, Düzce Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğrencileri Esranur Akyıldız ve Amentü Gül Demir ise sosyolojik açıdan kampüs güvenliği ile bilinçlendirme ve eğitim çalışmalarından söz etti.

Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emel Coşkun’un moderatörlüğündeki ikinci oturumun ilk konuşmacısı Düzce Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Eda Beydili Gürbüz, dünyadan Türkiye’ye kadına yönelik şiddetle mücadelede ulusal ve uluslararası mekanizmalar konusunda bilgi ve deneyimlerini paylaşırken, Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı’ndan Psikolog Elif Ege, çevrim içi olarak “Mor Çatı Deneyimi” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.